73,5km – 4:54 zadeltijd – 700hm

Tijdens het eenvoudige, erg Italiaans, ontbijt vandaag hebben we nog gezellig verder gekletst met de Engelse wandelaars. Erg enthousiaste mensen. 

Na de start was het vandaag gelijk geleidelijk en zeer relaxed klimmen naar een pas. Tijdens de heerlijke en lange afdaling naar Pistoia hebben we volop genoten van de overgang van de Apennijnen naar het lagere Toscaanse heuvellandschap. Wat is dat mooi!

In Pistoia hebben we even de tijd genomen om wat kerken en het indrukwekkende centrale plein te bekijken. Dit konden we mooi combineren met lekker lunchen op een terrasje. Nadat we Pistoia verlaten hadden klommen we geleidelijk omhoog door de Monte Albano. Ook hier weer het hele mooie Toscaanse landschap. Bovenaan gekomen stond een beeld voor fietsers gewijd aan San Baronto, patroonheilige van de Toscaanse fietsers. Hierna volgde de afdaling naar Vinci, één van de mooiste stukken van de hele route tot nu toe! Heerlijke uitzichten over dorpjes op heuveltoppen, olijfboomgaarden, wijngaarden en andere velden. Na Vinci volgde nog een pittige klim met mooie uitzichten en een aangenaam stukje naar Empoli. Na Empoli was de weg richting San Gimigiano een stuk drukker dan de meeste stukken route tot nu toe. Gelukkig houden Italiaanse automobilisten veel rekening met ons fietsers. Dat scheelt de helft. 

We zitten nu in een hotelletje dichtbij de route. Het uitzicht vanaf het mooie terras waar we gegeten hebben is werkelijk fenomenaal. En het eten is weer eens helemaal top. Vergezeld door een heerlijke fles lokale Chianti à €14 (probeer dat maar eens in Nederland) en afgesloten met een lekker glaasje limoncello à €2. Zelfs met slechts vier gasten in het restaurant wordt er hier overigens heerlijk gekookt. 

Download file: 2016-06-17.GPX

2 reacties

Annet Handels · 2016/06/17 op 22:23

Wij zitten in san baronto hadden jullie bij ons op de camping kunnen koffie drinken alleen erg steil en met de auto van empoli naar camping half uur.
Jammer als we dit geweten hadden konden we iets hebben afgesproken.
Goede reis verder. Wij vertrekken zondag weer richting Zwitserland.
Annet Handels collega Ton en ben werkzaam bij GIPS

    Leon · 2016/06/18 op 06:18

    Grappig! Mooie omgeving om te kamperen. We zijn van Empoli naar San Baronto gefietst en die weg liep dwars door San Baronto heen, dus ik denk de doorgaande weg. Wij vonden de weg niet al te steil.

Gesloten voor reacties.