67,5km – 4:16 zadeltijd – 325hm

Bij het wakker worden hoorden we het al. Regen! Af en toe zachtjes en af en toe hard tot heel hard. Dus rustig onze tijd genomen met ontbijt en inpakken en zo lang mogelijk gewacht met vertrekken. Onder het afdak van de garage hebben we op ons gemakkie alle regenkleding aangetrokken (regenjas, regenbroek, overschoenen, ‘kaputze’ over de helm) en op het een moment dat het wat minder hard regende dan maar vertrokken. Omdat we niet te veel hoefden te stijgen was het niet al te vervelend om in deze ‘verpakking’ te fietsen. En al snel werd het droog en durfden we regenbroek en overschoenen uit te doen. Helemaal vertrouwden we het nog niet, dus de regenjassen hielden we nog aan. 

Onderweg naar Brescia kwamen we door nog wat aardige dorpjes met kasteeltjes. Door ons late vertrek kwamen we mooi tegen lunchtijd in Brescia aan. Lekker gegeten bij een trattoria in het centrum, pasta met kaasplankje als toetje. We hebben kort Brescia bekeken, wat als zoveel Italiaanse steden een mooi centrum heeft en hebben toen onze weg vervolgd naar het Gardameer. Het eerste stuk na Brescia was landschappelijk niet bijster interessant maar net als gisteren kwamen we wel een moerbeisnackplek tegen. Een paar kilometer verder werd de route alweer mooier. Vlak voor Desenzano kregen we voor het eerst zicht op het Gardameer. Ondertussen was weer gewoon zonnig (en warm) geworden dus geschikt om aan het Gardameer onze eerder gekochte kersen te verorberen. Christel maakte van de gelegenheid gebruik om even pootje te baden in het frisse water van het meer. Het centrum van Desenzano was ook nog aardig om te zien. De route ging vervolgens verder door licht glooiend landelijk gebied naar Rivoltella del Garda waar we een hotel geboekt hadden met prima pizzeria.

Al een aantal keer deze trip werden we gevraagd hoeveel onze fietsen nou wegen. Dat hebben we opgezocht en blijkt ongeveer 14,5kg te zijn. Die van Christel mogelijk ietsje minder. Tel daar de kilo’s van de bagage bij op, 13 kg voor Christel en 17 kg voor mij, en je weet hoeveel wij over de hellingen sjouwen. En toch lukt dat tot nu toe goed!

Download file: 2016-06-11.GPX

1 reactie

RiAnt · 2016/06/11 op 22:56

Alweer een mooie dag, mooi om te zien.morgen maar weer verder over mooie wegen dat wens ik jullie toe. Gr. En. Slaap lekker dat ben ik ook van plan.

Gesloten voor reacties.