0km – rustdag

La Dolce Vita betekent zoveel als ‘het goede leven’ en dat was vandaag zeker het geval in de vorm van een verrukkelijke lunch, spaghetti met zeevruchten, lekker lezen op het terras van onze hotelkamer en twee aangename wandelingetjes. Dat is nog eens een rustdag!

Vanochtend hebben we eerst nog wat handwasjes gedaan waaronder de handschoentjes die na drie weken niet meer helemaal fris waren. Daarna zijn we op ons gemak naar de Abdij van Piona gelopen, anderhalve kilometer wandelen over een kasseienweg. De route was al heel mooi en de abdij lag op en schitterende plek. In de abdij was moderne kunst te bewonderen die door een monnik gemaakt was. De verdiensten van verkoop van de werken kwamen ten goede aan het onderhoud van de abdij. Waren we met de auto geweest, hadden we serieus overwogen een werk te kopen.

Terug in het hotel hebben we heel erg lekker gelunched. Spaghetti alla Scogliera (met zeevruchten) is echt één van onze favoriete gerechten en deze was erg goed! Na de lunch hebben we eerst maar eens uitgebuikt en een beetje gekeken hoe we de komende dagen verder gaan. We zijn nog een keertje naar beneden naar het meer gewandeld en hebben de rest van de middag lekker gelezen op ons terras onder het genot van een stuk fruit, een stukje chocolade en de rest van een zak chips waar we gisteren aan begonnen waren. En natuurlijk ook vanavond weer lekker gegeten, zeeduivel, met tiramisu na, waarvan er helaas nog maar eentje was!

Uitgerust hopen we morgen richting en misschien wel naar Bergamo te fietsen. Schijnt een mooie stad te zijn. We schijnen door veel tunnels te komen. Dat hebben we de afgelopen dagen ook al een paar keer meegemaakt en dus besloten de oordopjes in de fietstasjes te doen. Hopelijk helpt dat een beetje tegen het helse oorverdovende lawaai van achterop rijdende auto’s. 


2 reacties

Liesbeth van Kempen · 2016/06/09 op 19:59

Hallo Christel en Leon, wat een mooie foto’s en verhalen. Italië ziet er prachtig uit en jullie zijn vast ook al dicht in de buurt van Rome?! Wij volgende week zondag pas. Ik heb er heel veel zin in! Groetjes en liefs van Lotte

RiAnt · 2016/06/08 op 22:54

Wat weer een geniet dag, en zo genieten wij mee, morgen hopelijk weer zo,n mooie dag, Gr.

Gesloten voor reacties.