87,3km – 4:53 zadeltijd – 510hm

Genoten van een zeer uitgebreid ontbijt. Het kan zo maar eens de laatste keer zijn dan we uitgebreid kunnen ontbijten tot we in Zwitserland arriveren aangezien we vandaag Frankrijk in zullen rijden en het Franse ontbijt berucht is om zijn soberheid.

Vanaf ons hotel terug naar Remich gefietst om broodjes voor de lunch te kopen bij een Luxemburgse bakker waarna we de Moezel overgestoken zijn om fruit te kopen bij een Duitse groentewinkel. Aan de Duitse kant 10km langs de Moezel verder gereden tot het drielandenpunt bij Schengen. Ongemerkt reden we, nog steeds lang de Moezel, Frankrijk in maar zodra we bebouwing tegenkwamen was duidelijk dat we in Frankrijk waren. De huizen zijn grauwer en slechter onderhouden. Tot onze verbazing echter veel mooie, goede en goed gemarkeerde fietspaden, en niet alleen langs de Moezel, die hier Moselle heet. We zagen zelfs een paar keer een bordje dat fietsers, automobilisten en wandelaars opriep de weg met elkaar te delen.

We volgden nog vele kilometers lang (meer dan 30km) de Moezel. In Malling hebben we nog een koffie- en plaspauze gehouden. In het café waar we dat deden waren twee anders Santos fietsers neergestreken. Zij reden van Haarlem naar Basel, volgens dezelfde route. Uiteraard even gezellig gekletst. Later kwamen we elkaar nog tegen, eerst op hun picknickplaats en even later op de onze. We waren toen al het glooiende dal van La Canner in gereden. Het hele traject langs de Canner was mooi en prettig fietsen. Nadat we het dal van de Canner verlieten ging de rest van de route door het Franse platteland van de Lorraine streek. Op een paar kilometer na was de route heel erg mooi en continu licht glooiend. We reden door kleine plaatsjes met weinig faciliteiten, reden waarom we vanochtend ook al fruit voor morgen gekocht hadden.

Via Facebook hadden we contact opgenomen met een nieuwe B&B, le Vieux Nayeu, op de route, in Raville. Onze vraag was naast beschikbaarheid of we mee konden eten en dat bleek geen probleem. Om 20:30 vanavond schuiven we aan. De B&B is een prachtig verbouwde oude boerderij. Het haardvuur in de gemeenschappelijke woonkamer van het B&B deel, brandde al toen we aankwamen. We zijn overigens de enige gasten, dus hebben het rijk voor ons alleen. We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaar die ons eerst adviseerde om in Frankrijk toch echt Frans te leren spreken om vervolgens zelf op behoorlijk goed Duits over te schakelen!

Vandaag ook de eerste mijlpaal van 500km fietsen bereikt! Het gaat vooralsnog lekker.

Download file: 2016-05-24.GPX

3 reacties

Anna · 2016/05/25 op 15:34

goed gedaan 500km veel hoor Ook nog veel plezier.

Ton · 2016/05/25 op 13:36

Op enkele foto’s lijkt het wel of jullie steeds maar berg-af rijden… Vast gezichtsbedrog!
Veel plezier nog!

Riant · 2016/05/24 op 21:29

Morgen weer een mooie dag gewenst, hopelijk met goed weer net als hier.gr.RiAnt

Gesloten voor reacties.