64,7km – 3:53 zadeltijd – 560hm

De weersvoorspelling voor vandaag was niet bepaald goed. Het zou een regenachtige en kille dag worden. En toen we wakker werden regende het inderdaad een beetje. Maar verder was het vandaag wel kil, maar nauwelijks nat. Een mini buitje toen we net gingen lunchen, dat was het.

Vanuit Echternach fietsten we de Piste Cyclable 2 richting Junglinster waar we de hoofdroute weer zouden oppakken. Dat stuk PC2 was heel erg mooi. Meest over vrijliggende fietspaden (vaak over het traject van een oude spoorweg dus licht stijgend en dalend) door Luxemburgs Klein Zwitserland, met canyon (!), riviertjes en rotswanden. Heel mooi. Hierna, terug op de hoofdroute, volgde een stuk door glooiend, bijna Limburgs aandoend, groen landschap, naar de Moezel. Er moest nog wel geluncht worden en het was even zoeken naar iets wat open was op maandag, maar toch gevonden (om 13:30) en daar, in Roodt, ook aangenaam gegeten. Aan de Duitse kant van de Moezel zijn we verder zuidwaarts gereden over wederom een vrijliggend fietspad tot aan Remich, parel van de Moezel, volgens Remich zelf dan. Aan de Luxemburgse kant weer een paar kilometer naar het noorden gereden voor ons design hotel in Stadtbredimus (jawel, zo heet het echt).

Even over die Piste Cyclable in Luxemburg, dat zijn echt pareltjes van routes. Door mooi gebied, afwisselend, goed gemarkeerd en zo veel mogelijk over fietspaden (al liggen die soms langs een wat drukkere weg). En dit netwerk van fietsroutes is zeer uitgebreid, dus zeker een aanrader voor bijvoorbeeld een rondje Luxemburg.

We verblijven vannacht in een bijzonder hotel. Houten vloeren en meubels, betonnen wanden en een trendy bar/restaurant in frisse groene kleuren. Geinig. Het eten in het restaurant was trouwens uitzonderlijk goed. Verfijnd en heel lekker. Als hoofdgerecht hebben we allebei eendenborst met kersensaus genomen. Bijzonder en bijzonder lekker.

Morgen trekken we Frankrijk in. We rijden dan in twee dagen door de Lorraine regio richting de Vogezen. Deze regio is de afgelopen eeuw ontvolkt geraakt (althans het platteland waar wij doorheen rijden) en we moeten de overnachtingen dus goed plannen. En dat hebben we vanmiddag nog gedaan, inclusief het reserveren van twee Chambre d’Hotes waar we ook kunnen eten. Geen idee of we elke dag internet gaan hebben dus mogelijk komen de verslagen nu wat onregelmatiger.

Download file: 2016-05-23.GPX

4 reacties

Marie-Jose · 2016/05/24 op 08:16

Zeker mooie route. En de eerste week onderweg is een feit! Leuk dat we jullie zo kunnen volgen.
Groeten Ron en Marie-Jose

RiAnt · 2016/05/23 op 22:58

Dat is echt genieten jemoet er wel wat voor doen maar het is het zo te zien echt wel waard. Wij kijken weer uit naar het volgende bericht.mooie dag weer morgen, gr.

Joris · 2016/05/23 op 22:10

En morgen door een van het bekendste Europees dorp: Schengen…

Joris · 2016/05/23 op 22:07

Wauw!!! Mooi hoor!!! Lijkt net een geheime gang uit een spannend kinderboek…

Gesloten voor reacties.