Beter laat dan nooit een verslag van onze laatste skidag. Het was fantastisch weer, heerlijke omstandigheden op de pistes, perfecte sneeuw. Wat wil je nog meer? Nou, een mooie omgeving en verrassende stukjes. Ook dat kregen we.

We begonnen de dag in Santa Cristina om wat tijd te winnen. Om drukte te vermijden kozen we voor de stoeltjeslift bij Monte Pana ipv de Saslong cabinelift. Een goede keuze want hierdoor konden we als eerste piste van de dag die op Monte de Seura doen en die was helemaal top. Perfect geprepareerd en geen kip te bekennen. Daarnaast hadden we boven op die top een schitterend uitzicht en kon Christel zich nog even verlekkeren aan de start van een duosprong parament (staat nu zeker op de bucket list!). Hierna doorgestoken naar Plan de Gralba waarna we richting de Passo Sella. Onderweg heerlijke pistes gedaan, waaronder een paar leuke fun pistes. Voor een impressie kun je het korte filmpje bekijken.

Na de aangename lunch in het zonnetje via fantastische pistes doorgegaan tot op de Sass Becé op 2500 meter hoogte en van daaruit nog een rondje naar de, bij fietsliefhebbers welbekende en iets lager liggende, Passo Pordoi. We konden een rondje maken, maar moesten dan wel een stukje sjouwen met de ski’s. Toch maar gedaan en er volgde ook een mooie, verkeersarme, afdaling. Hierna nog een keer naar de Sass Becé en toen de terugweg aangevangen. Onderweg nog een keer gepauzeerd met een Heisse Oma voor Christel en Jagertee voor mij.

De pistes bleven de hele dag goed, evenals het weer. Maar van mijn gezondheid kon ik dat helaas niet zeggen. Bij het wakker worden voelde ik al half en half een verkoudheid opkomen en dat heeft helaas doorgezet. De Jagertee loste het probleem dit keer niet op, zoals dat een paar jaar geleden in Oostenrijk wel gebeurde. Met als resultaat dat ik pas nu dit verhaaltje schrijf en nog steeds ziek op de bank lig (al ben ik aan de beterende hand), vanaf vanochtend helaas vergezeld door Christel.

Zodra we opgeknapt zijn gaat het vizier gericht worden op fietsen, fietsen en nog eens fietsen. De voorbereiding op onze fietstocht naar Rome moeten gezwind opgepakt worden!