Zondagochtend hebben we een heerlijke editie van Molenhoeks Makkie gelopen. We hadden ons ingeschreven voor de 10km in de hoop onze PR’s van vorig jaar te verbeteren.

Op weg naar ons vaste Moma honk bij Paul scheen het zonnetje voorzichtig maar was het wel echt kil. Heerlijk loopweer dus! Bijna bij Paul kwamen we mijn collega Ruud en twee vrienden tegen die zich aan de Mokerslag gingen wagen. Wij konden eerst nog van een kopje koffie genieten en rustig onze startnummers opspelden en timing chips bevestigen.

Samen met de 5-kilometer lopers en overige 10-km lopers van het Aia (Kofax) team hadden we ook nog alle tijd om naar de start te wandelen en om even op te warmen. Het mooie aan Molenhoeks Makkie (naast parcours, gezelligheid, humor en een heleboel andere dingen) is het relatief beperkt aantal deelnemers waardoor de start altijd netjes en vlot verloopt.

Christel en ik hadden gelijk een lekker tempo te pakken en kwamen dan ook met brede smiles bij mijn schoonouders en oom en tante van Christel voorbij. Altijd goed voor een leuke foto. Dit keer met ons samen. Ook in het bos liep het vanaf het begin lekker. Tempo lekker vast kunnen houden. Beetje temporiseren bergop en dan vlot, soms beetje springend, naar beneden. Na een kilometer of twee heb ik Christel achter me gelaten waarna we beiden in eigen tempo doorliepen. Natuurlijk was de zandhelling weer killing maar dribbelend naar boven kon ik bovenaan mijn gewone tempo weer snel pakken. Lekker vlot het middenstuk gelopen waarna nog eenmaal diep gegaan moest worden op de laatste lastige stukken onverhard onderaan het jachtslot. Eenmaal weer vlak en op het asfalt kon ik mijn tempo verder verhogen. Aan de foto te zien (genomen door de oom van Christel) had ik er nog steeds veel plezier in op dat moment en dat bleef ook de laatste kilometer zo. Hard doortrekken naar de finish bracht me tot een nieuw PR van 57:01, 1:21 sneller dan vorig jaar. Heerlijk!

Even later finishte Christel in 1:00:20, 25 seconden sneller dan vorig jaar. Ook zij had heel lekker kunnen lopen en geen problemen ervaren. Allebei waren we niet echt op na de finish. Wel lekker ingespannn maar niet naar de kl*te.

Ook de rest van onze groep had genoten van Moma en waren blij met hun resultaten.

Categorieën: Hardlopen

1 reactie

Natasja · 2015/10/20 op 10:59

Leuk verslag Leon! We hebben je verslag op onze Facebook pagina gezet 🙂

Gesloten voor reacties.