We zijn weer thuis! Vanochtend met de boot in Rotterdam aangekomen vanuit Hull.

Gisteren hebben we onze laatste vakantiedag besteed in het Lakeland Motor Museum met heel veel mooie oude en heel oude auto’s en van alles eromheen. Fietsen, motorfietsen, trapauto’s, “bubble cars”, oude speelautomaten met autospelletjes (van ver voor de elektronische varianten). En overigens ook nog wat nieuwe auto’s. Natuurlijk vooral veel aandacht voor de geschiedenis van de engelse auto industrie (Mini, Jaguar, MG etc.), maar ook merken als Citroën, Ford, Buick en Alfa Romeo kwamen aan bod. Japan en Duitsland leken overigens volledig te ontbreken.

Na het bezoek aan het museum nog een paar uur in de auto naar Hull. We hebben overigens verrassend lekker op de boot gegeten. Zou je niet verwachten, maar toch. En we hebben afgesloten met één portie Eaton Mess (to share).

Nog wat opvallende zaken van deze vakantie die we eerder hebben vergeten te melden. We zagen in de Dales een “famous grouse” en sowieso hebben we veel verschillende soorten vogels gezien en gehoord. In een gesprek met een tweetal Britse fietsers deden zij een voor ons nog wel verrassende uitspraak, namelijk dat ze de Alpen maar saai vonden. Eigenlijk zie je daar een hele tijd achter elkaar hetzelfde. Uitzichten veranderen niet zo vaak door de hoge bergen. In de Dales daarentegen heb je vaak om de paar meter een ander uitzicht, door het weer, het golvende landschap dat snel wisselt, de menselijke ingrepen in het landschap (stenen muurtjes) etc. Op culinair gebied kwamen we er achter dat de Engelsen erg dol zijn op alles wat met erwten te maken heeft. Sowieso zitten erwten vaak bij het eten, maar daarnaast staat “mushy peas” vaak op het menu (dat leek ons zo godsgruwelijk vies dat zelfs Christel het niet wilde proberen). En met name bij het Stonehouse Hotel werd de helft van de gerechten gegarneerd met “Pea Shoots”, de jonge blaadjes van de erwtenplant (vermoeden wij althans) die in de sla worden gegeten.

Categorieën: Vakantie