Wandeldag! Na de rustdag op de fiets van gisteren was het weer tijd voor een stevige wandeling. De wandeling die we eigenlijk uitgekozen hadden stond bij nadere bestudering beschreven als “heel zwaar; niet te onderschatten”. Daarom een andere uitgekozen. Eentje die vanuit Ambleside vertrekt (handig, want Ambleside ligt dicht bij Windermere) en niet al te lang en niet al te zwaar is maar toch voldoende “Lake District” in zich heeft. Het was in ieder geval een hele mooi wandeling.

De wandeling begon op asfalt in Ambleside. Dan door een mooi dal steeds verder omhoog naar de Scandale Pass (524m). Het landschap werd steeds desolater. Uiteindelijk alleen nog maar bergen, groen en muurtjes en af en toe een schaap! Na de pas door naar de ietwat geïsoleerde top met de naam Middle Dod (642m) voor de mooie uitzichten rondom. Vanaf hier via Red Screes (760m), met een fenomenaal 360 graden uitzicht, over een ridge met hele fraaie uitzichten terug naar Ambleside. Alles bij elkaar een mooi wandeling en ondanks de afstand van bijna 15km en de dik 800 hoogtemeters geen al te zware wandeling al waren onze benen op het einde toch wel op. Het was vandaag overigens ook fantastisch weer om te wandelen (+/- 25 graden) en heel helder, wat wil je nog meer?

Als eerste (want morgen nog een gedeeltelijke dag en dan de boot terug) afsluiting lekker vis gegeten bij Hooked waar we eerder ook al waren. Een heel goed, simpel ogend, visrestaurant in Windermere. Was weer lekker en de fles Spaande witte wijn erbij maakte het af.

Categorieën: VakantieWandelen