Het was weer eens tijd voor een rustdag na drie dagen biken. Ik voelde me ook niet helemaal lekker (mogelijk gevolgen van een soort hongerklop gisteren) dus dat kwam prima uit. Verder regende het vanochtend dus ook om die reden paste een rustdag mooi.

Na wat opgeruimd en anderszins gelummeld te hebben zijn we met de auto naar Ambleside gereden. Één van de centrale dorpen in het Lake District. Een leuk dorpje met oude huizen en heel veel outdoor winkels. Ook nog eens met twee bikeshops waar ik een nieuwe binnenband kon kopen. Was wel slim na de lekke band van gisteren. Tevens hebben we daar nog wat kaarten voor mtb routes gekocht. Lekker geluncht in een café met uitzicht op de lokale (indoor) klimmuur. Extra leuk voor Christel en het bijzondere eten was voor ons beiden erg lekker. Hierna nog wat rondgelopen en een chocoladespeciaalzaak bezocht, waar we het een en ander gekocht hebben. Tenslotte nog een kopje thee op een terrasje genoten. Het was ondertussen heel erg mooi weer geworden. Lekker zonnig en met een aangename temperatuur.

Terug in Windermere voor het eerste sinds een dikke week weer eens gaan rennen. Op de gok een route bepaald. Via een fraai uitzichtpunt, dus klimmen, en een mooi onverhard “foot path” naar de jachthaven van het meer van Windermere en toen weer terug (via een asfalt klim) naar ons hotel. Mooie heuveltraining, 150 hoogtemeters bij elkaar gesprokkeld en daardoor een laag gemiddelde maar een kniesoor die daar op let.

Dat hardlopen gaf ons een extra excuus om een overheerlijk toetje (variant op de Eton Mess) te nemen na een toch al copieus maal bij Wild&Co. Gisteren konden we daar niet terecht, maar toen wel gelijk gereserveerd voor vandaag. En vandaag weer gelijk gereserveerd voor woensdag (want dinsdag waren ze dicht). En toen we toch bezig waren gelijk gereserveerd bij de nummero uno van Trip-advisor voor deze omgeving. Voor dinsdagavond omdat ze morgen dicht waren. Benieuwd waar we morgen dan weer uitkomen.

Overigens schijnt het deze week behoorlijk warm te gaan worden hier. Ik heb daar wat kledingkeus (voor de avonden) betreft geen moment rekening mee gehouden. Misschien toch maar nog even shoppen?

Categorieën: HardlopenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2015/06/29 op 10:50

Hallo Chr. en Leon, hier wordt het deze week ook snikheet, (volgens de berichten) dus maakt het daarvoor niets uit of je hier bent of daar. Geniet ervan, (een tip, zorg ervoor dat je geen zonnesteek krijgt) en groeten uit het kermisvierende Boxmeer.

Gesloten voor reacties.