We wilden vandaag een wat eenvoudigere en kortere route fietsen. En we wilden ook nog een keer een route vanaf het Dales Bike Centre in Swaledale doen. We kwamen uit op de MTB route met de welluidende naam “Schoolmaster and The Edge”. Laat het vinden van leuke namen maar aan de Engelsen over. Of het nu plaatsnamen, namen van pubs, of dus ook namen van MTB routes betreft, ze gaan helemaal los. “Schoolmaster” komt van “Schoolmaster Pasture”, een of ander weideveld. Geen idee waar dat precies op de route lag (weides genoeg maar welke dan precies?) maar het klinkt leuk. En “The Edge” is vast de rotsrichel boven aan de tweede klim (zie foto). Overigens overwogen we nog om niet te gaan biken. De weersvoorspelling was matig en dus hadden we ook een bezoek aan een grot of zoiets kunnen ondernemen, maar eigenlijk hadden we daar geen zin. En geen spijt! Een groot deel van de dag hele dreigende wolken, maar meer dan een paar druppeltjes viel daar niet uit en af en toe liet de zon zich zelfs nog zien. En met aangename temperaturen en niet te veel wind was het aangenaam fietsweer.

De route was grotendeels gemakkelijk. Wel nog flink wat hoogtemeters (+/- 900), maar de stijgingspercentages vielen reuze mee en de ondergrond op de klimmetjes was over het algemeen beter dan de afgelopen dagen. De afdalingen waren memorabel. De eerste lange afdaling vanaf de Pinseat was een mix van brede paden en single track door weiden. Heel leuk en relaxed cruisen. Tussendoor een paar afdalingen door “keien bakken” en helemaal op het einde een super steile en heel erg stenige afdaling met grote en lossen keien. Behoorlijk uitdagend maar hierna volgde nog een supersnelle achtbaan over een smal (minuscuul) asfaltweggetje.

Vermeldenswaardig maar wat minder smakelijk detail over het fietsen hier: het is hier een walhalla voor de konijnenpootjesverzamelaar. Hij kan ze overal van de weg/trail oprapen. Heel veel dode konijnen, maar, om dan toch positief af te sluiten, nog veel en veel meer levende rondrennende, rondhupsende en muurbeklimmende konijnen.

De dag afgesloten met cappuccino/latte met lekkere vlierbloesemcake bij het Dales Bike Centre. Echt een prachtplek voor mountainbikers en andere soorten fietsers.

 


1 reactie

Leny · 2015/06/27 op 10:52

Staat op de laatste foto een schaap en probeert zij (of is dit toch een ram, dus hij) de fiets het dak op te duwen??
Mooi landschap, alleen jammer dat het vaak zo bewolkt is.

Gesloten voor reacties.