Vandaag met de auto naar Ribblesdale, een Dale die we nog niet eerder bezochten voor een leuke MTB tocht. Weer anders dan Wensleydale en Swaledale. Veel meer golvend en veel leger en desolater.

We reden de Circuit of Fountains Fell. Weer een mooie gevarieerde route. Best wel zwaar, vooral vanwege de vele off-road klimmen, zowel over stenige paden als door de weiden over een grastapijt. Rijden over zo’n grastapijt kan ook zwaar zijn, zeker als dit 10% of meer omhoog gaat. Het off-road klimmen werd afgewisseld met mooie afdalingen en stukken aangenaam en rustig asfalt. De hele route had een hoge fun factor ondanks het grijze weer. Er zaten ook nog een paar technische stukken in, met name door grote stenen. Ik kon op een paar meter na alles rijden, mede dankzij mijn nieuwe 29-er. Christel moest een paar keer een paar meter lopen maar kon de rest rijden. En natuurlijk konden we alle afdalingen, inclusief de technische steile stukken, gewoon rijden.

Op een tweetal korte miezerbuitjes na hebben we het droog gehouden. Sterker nog, de temperatuur was best aangenaam en daardoor (en met hulp van een klein beetje zon) konden we buiten lunchen, bij de Queen’s Arms (meestal heten pubs en inns hier trouwens King’s Arms, dus deze is wel een beetje apart) in het mini dorpje Litton. Een warme baguette met lokale kaas en heerlijke chutney voor Christel en tonijn voor mij.