And now for something completely different! Na drie dagen mountainbiken wilden we even wat anders. Noem het maar een rustdag. Alhoewel. Bijna 14km wandelen over deels ruige paden is niet in ieders boekje gelijk aan een rustdag.

Via een leuke wandelsite, where2walk.co.uk, een route gevonden die berg en dal combineert. Het betrof een route in het Upper Swaledale, de zogenaamde Kisdon Fell Circular vanuit Thwaite. Vanuit Thwaite over de Kisdon Fell berg naar Keld en door naar Muker om vandaar uit relaxed door te lopen naar ons startpunt in Thwaite. Het eerste stuk was behoorlijk zwaar. Stevig klimmen naar de top van de Kisdon Fell. Het eerste stuk over Footpaths en Bridle Ways en het laatste stuk gewoon door de bush, want geen pad. Maar wel heel leuk en heel mooi. Met een stevige wind was het af en toe best wel fris overigens. Na de top van de Kisdon Fell daalden we af naar Keld, een klein typisch Yorkshire Dales dorpje, waar we in een restaurantje een simpele sandwich lunch genoten hebben. Vanaf Keld ging het over een mooie bridle way hoog boven een riviertje richting Muker. Voor Muker staken we de rivier over en liepen we door talrijke bloemenweides over goede wandelpaden naar Muker waar we in een tearoom nog koffie en cake namen (hmmm … koffie/thee met gebak ’s middags … een terugkerend thema).

Terug bij het hotel nog even een poging ondernomen om de voorvork van Christel wat soepeler te krijgen. Hopelijk is dat gelukt. Dat gaan we morgen zien. Vanavond ook nog onze volgende verblijfplaats gereserveerd: de Beaumont House in Windermere, Lake District. Dit is meer een guest house dan een hotel, dus zonder restaurant, maar op loopafstand van het centrum dus genoeg opties. We zijn benieuwd naar de mountainbike en wandelopties in het Lake District. Maar eerst nog een paar dagen Yorkshire Dales.

Categorieën: VakantieWandelen