We waren nog niet eerder in Gargellen geweest maar na de nodige whatsapp berichtjes gisteren van collega Ruud, die al heel veel jaren in Montafon komt om te skiën, besloten we dat dit gebiedje ook maar eens geskied moest worden. Dat betekende wel een autoritje van een klein half uur over een weg die steeds besneeuwder werd. Gargellen ligt tenslotte op 1400m in een Schneeloch en is daarmee één van de sneeuwzakerste gebieden van Oostenrijk. Mou, sneeuw hadden ze genoeg.

Gargellen is een klein skigebied en zoals we al verwacht hadden waren de pistes gemakkelijk tot erg gemakkelijk. Dat gold zeker ook voor de twee zwarte pistes die we gedaan hebben. De pistes waren echter allemaal mooi en goed geprepareerd. Grotendeels rustige, brede, race pistes. We hebben, ook naar aanleiding van een tip van Ruud, gelunched in een urige Hütte aan de dalafdaling 6. Na de lunch hebben we nog vele pistes gedaan waaronder een slalompiste. Leuk om een keer te doen, ook al werkte de tijdswaarneming niet. Bijna op het einde van de rode dalafdaling hebben we nog een Jausestop gemaakt en genoten van een stuk Sacherschnitt. Nog één keer omhoog en omlaag via een andere eenvoudige dalafdaling (2B) waar echt helemaal niemand anders op skiede of boardde. Voordat we het wisten waren we weer terug bij de auto. Ik denk dat we vandaag bijna alle pistekilometers, met uitzondering van de skiroutes, in Gargellen gehad hebben.