En weer was het fantastisch skiweer. Eigenlijk een kopie van gisteren, veel zon en temperaturen onder nul. Misschien nog wat minder wind.

Vandaag wilden we Silvretta Nova onveilig maken. Daarvoor hadden we de skibus van 9:36 moeten pakken, maar aangezien we dat pas om 9:00, nog voordat we aan het ontbijt gingen, te weten kwamen moesten we op een alternatieve manier naar het skigebied. Met de hotel shuttle naar de Zamang baan, gevolgd door een korte pistes, de Panoramabaan op het Hochjoch, weer een stukje skiën en tenslotte de Grasjochbaan. Een uur ipv het kwartier dat de skibus erover gedaan zou hebben. Tja. Hierdoor later dan normaal op de piste waar we vandaag wilden zijn.

Voor de lunch nog een paar lekker afdalingen kunnen maken. Lunch hebben we genoten in de zon op het terras van Bella Nova, dat we nog van de vorige keer kenden en de moeite waard vonden. Ook nu weer was het eten lekker. En alhoewel we in het zonnetjes zaten was het toch erg koud.

Na de lunch hebben we een reeks pistes gedaan aan de andere kant van Bella Nova. Hieronder ook een zwarte piste waarvan we nog wisten dat we die twee jaar geleden als rood classificeerden. Vandaag, met de perfecte pistecondities, misschien zelfs eerder donkerblauw. Hierna volgden een aantal rode pistes (31, 33) waar we, om (bijna) niet te hoeven prikken, met een noodgang naar beneden knalden. Skitracks heeft 74,9km/h geregistreerd voor mij op het snelste stuk. Blij dat ik overeind bleef. Dat deel van het skigebied zag er echt heel erg mooi uit, maagdelijk witte pistes en bergen met sneeuwkappen, met daarboven een baby-blauwe lucht en daarboven weer witte wolkstrepen.

Na nog wat aardige pistes begonnen aan de lange en eenvoudige dalafdaling. Soms wat saai maar de Jause halverwege maakte veel goed. Nog net op tijd beneden voor de skibus (nu wel) terug.


1 reactie

RiAnt · 2015/02/04 op 23:21

Wat mooi zo te zien, geniet ervan maar dat lukt jullie wel zo te zien, heel veel groeten

Gesloten voor reacties.