Vandaag onze midden-in-de-week “rustdag”. Rustig opgestaan en rustig ontbeten. Tijdens het ontbijt werden we nog vermaakt door een eenheid van het Zwitserse leger die op de parkeerplaats van het hotel wat aan het oefenen was. Daarna zouden ze overigens in ons hotel ontbijten, maar dat hebben we niet meer afgewacht. Na het ontbijt heel langzaam opgestart om uiteindelijk naar Ilanz te rijden, een wat groter dorp, centraal gelegen aan de Vorderrhein en aan het begin van de Rheinschlucht. Daar wat rondgelopen door het oude centrum en lekker geluncht op een terras aan de rand van dat centrum.

Na de lunch zijn we nog even gaan shoppen. Ik wilde een nieuwe fietsbroek en ik moest nieuwe batterijen hebben voor de GPS. In de fietswinkel hadden we alle tijd om nog even met de eigenaar te babbelen. Die raadde ons overigens een fietstocht door de Rheinschlucht af (te technisch) maar die Schlucht kan natuurlijk niet gemist worden, dus kwam hij met tips om er doorheen te wandelen. Gaan we waarschijnlijk vrijdag doen. Met dat shoppen en kletsen hebben we mooi wat tijd doorgebracht zodat het eten wat kon zakken. Vanmiddag stond namelijk wel nog een hardlooptraining op het programma. Snel even omgekleed in de toiletten bij de parkeerplaats waar onze auto stond en vervolgens een route langs de Vorderrhein gerend. 6 km heen en weer over dezelfde weg terug. Dit om te voorkomen dat we net als afgelopen zondag al te veel hoogtemeters voor onze kiezen (of eigenlijk kuiten, knieën en bovenbenen) kregen. Lopen ging redelijk ondanks dat ik nog wat last had van mijn kuit die ik zondag toch wat zwaar belast had. Route was heel aardig maar lang niet zo mooi als zondag.

Vanavond heerlijk gegeten in ons hotel. Daar was de kaart helemaal aangepast aan het wildseizoen. Lekker!!!! De rest van de avond besteed aan een route bedenken voor morgen. We willen starten bij ons hotel en twee bestaande en goed aangeschreven routes combineren. Zal wel weer zwaar worden ;-).