Volgens de voorspellingen zou vandaag de slechtste dag van de week worden voor wat betreft het weer, maar dat bleek toch nog een beetje mee te vallen, waardoor we ons plan om vanochtend te gaan hardlopen konden uitvoeren. Met behulp van hoteleigenaar Chris hadden we een route bepaald die “niet al te veel” hoogtemeters zou bevatten. Een rondje dat eerst een paar kilometer vrij vlak en daarna een aantal kilometer daalde, gevolgd door nog wat kilometers stijgen. Hierdoor hebben we de eerste 8km vrij aardig door kunnen lopen om daarna tot en met kilometer 11 flink af te zien. In die drie kilometers moesten meer dan 300 hoogtemeters overbrugd worden. Voor Christel kwam dit neer op een aantal keren stukjes wandelen en voor mij op heel langzaam rennend naar boven (meer dribbelen) en een paar keer pauzeren om route te bepalen en/of op Christel te wachten. Laatste stuk steile klim hebben we maar samen gewandeld. Gelukkig volgde hierna nog één à anderhalve kilometer naar beneden, soms wel wat steil om echt lekker door te kunnen rennen, maar toch … Al met al een hele mooie, afwisselende route, maar dus ook behoorlijk zwaar. Totale gemiddelde snelheid lag hierdoor laag (6:38 per km), maar dat was te verwachten.

Terug in het hotel en lekker fris gedoucht brak zowaar de zon nog even door, waardoor we lekker op het terras konden lunchen. Christel dacht op de kaart een sapje van meerdere vruchten gezien te hebben, maar dat bleek ze verkeerd gelezen te hebben. Dat bracht ober en cheffin Kristina (jawel Chris en Kristina) op het idee om een smoothie voor te stellen met van allerlei soorten vruchten (banaan, pruimen, peer en misschien nog wel meer). Een heerlijke “Vitaminebombe”. De lunch bestond voor ons uit heerlijke maaltijdsalades. Kristina kan echt toveren in de keuken!

Na deze stevige lunch bleek het weer om te slaan. Daarom een beetje haast gemaakt om te kunnen vertrekken voor een korte mtb tocht. Jawel, ’s ochtends hardlopen en ’s middags mtb-en, moet kunnen. De tocht, een ietwat uitgebreide versie van de Dachlisee route, was mooi en afwisselend. Mooie stukken snelle afdaling. Soms over brede paden, soms over wat asfalt en een aantal stevige beklimmingen. En … een paar mooie stukken single trail, eentje steil omlaag over stenen en wortels en eentje dwars door de weilanden. Jammer genoeg begon het tegen de tijd dat we bij de Dachlisee waren te miezeren en dat is vanaf daar niet meer opgehouden. Maar op zich kon dat de pret niet drukken. Heerlijk om vandaag, ondanks de voorspellingen, nog een stukje te kunnen biken.

We sluiten de dag zo af met opnieuw een naar verwachting lekker diner in ons hotel. En dan op tijd naar bed om lekker uit te rusten, want ook dat doen we op vakantie.