Tijdens de mountainbike tochten in Lenzerheide heb ik tientallen kortere en langere video clips geschoten met mijn helm camera, een ContourROAM. Thuis heb ik de leukste en best gelukte stukjes gemonteerd tot een aantal kortere clips, één per tocht. Voor de liefhebbers: ik maak hierbij gebruik van iMovie op mijn MacBook Air. Ik bekijk alle clips, markeer de favoriete secties en maak vervolgens een filmpje aan waar ik die favoriete stukken aan toevoeg. Dan nog wat teksten toevoegen en klaar is het filmpje. Vervolgens uploaden naar YouTube vanuit iMovie en het filmpje kan gedeeld worden.

Verder leg ik elke tocht vast als GPS track met mijn Garmin GPSMAP 60CSx. Ook de tracks zijn op deze pagina te vinden.

16/06/2014 – Alpen-Tour

Op maandag hebben Christel en ik de Alpen-Tour gereden vanuit Lenzerheide, een gemarkeerde route met een lange beklimming en mooie single trails. Een uitgebreide beschrijving met foto’s van dee tocht is hier te vinden. En hier de officiële informatie over de tour.

Download file: MTB-Lenzerheide-16-06.gpx

18/06/2014 – Panoramaweg en Bikepark Rothorn

Nadat Christel helaas op maandag gevallen was, besloten dat we deze week toch zouden blijven zodat ik nog een aantal MTB touren kon maken. Op woensdag met hulp van de hoteleigenaar een route bedacht die me via een mooie klim en singletrail (de Panoramaweg) naar het Mittelstation van de Rothorn lift zou voeren. Daar via het Bikepark naar beneden (inclusief val van mij die ook nog op de film staat). Na de lunch met Christel in Lenzerheide nog de Lenzerheide Tal-Tour gereden. Ook mooi, maar veel minder spectaculair. Uitgebreid verslag en foto’s zijn hier te vinden.

Download file: MTB-Lenzerheide-18-06.gpx

19/06/2014 – Albula Tal

Op donderdag heb ik een tocht gemaakt met de hoteleigenaar. Hij is een fanatiek mountainbiker en heeft aan de wieg gestaan van Lenzerheide als mountainbike-regio. Daarnaast is hij actief als gids voor de lokale bike-school. De tocht ging via super mooie trails het Albula Tal in waar we twee wereldberoemde spoorwegviaducten konden bewonderen (bekend van Zwitserland commercials). Een uitgebreide beschrijving van de tocht en vele foto’s zijn hier te vinden. Vanaf Tiefencastel hebben we de postbus naar Lenz genomen om een flink stuk klimmen over saaiere weg te vermijden. Op de track is dat een rechte lijn.

Download file: MTB-Lenzerheide-19-06a-001.gpx

20/06/2014 – Piz Scalottas en Panoramatour Churwalden

Deze laatste bike-tour in Lenzerheide ben ik lui begonnen: met de lift naar 2300 meter, de Piz Scalottas. Vandaar een super gave trail naar beneden (en weer even omhoog en toen echt naar beneden). Het laatste stuk trail voor Parpan was voor mij (en velen) te moeilijk om te rijden. Vanaf Parpan over een mooie panoramaweg naar Churwalden. Tot in Churwalden heb ik de Westside-Tour gevolgd. En vervolgens de Churwaldner Panorama-Tour. Deze was mooi, maar zeker ook zwaarder dan verwacht, met wederom een paar mooie trails. Uiteindelijk vanuit Churwalden over een mooie trail en over asfalt terug naar Lenzerheide. Hier vindt je de foto’s en wat meer informatie.

Download file: MTB-Lenzerheide-20-06.gpx