De meeste wedstrijden lopen Christel en ik samen, maar vandaag was het de beurt aan Christel om een wedstrijd te lopen zonder mij: de 10km van de ladies-only Marikenloop in Nijmegen, als deelnemer binnen één van de drie Aia teams. Mijn taak bestond vandaag uit verzorging en aanmoediging. Heerlijk weer natuurlijk vandaag. Super voor het aanmoedigen, wat warm voor het hardlopen.

We zijn lekker op de fiets naar Nijmegen gereden om op tijd te zijn voor de start van de 5km. Alvast wat sfeer proeven, het startgebied even verkennen en natuurlijk de Aia-deelneemsters aan de 5km aanmoedigen. We hadden, met Tom en Marco, een goed plekje gevonden, 30 meter voorbij de start. Helaas duurde de start zo lang dat we alleen Marielle en (ik dacht) Liz hebben gezien. Op tijd naar de kleedkamers zodat Christel zich klaar kon gaan maken voor de 10km. Na omkleden, drinken en toiletteren kon Christel het startvak in en ben ik weer naar de start gegaan om haar te zien starten. Het was even wachten maar na de start van de 10km kwam ze al snel langs. Ze wist waar ik zou staan, dus liep ze aan de goede kant! Het begin zag er goed uit. Christel vertelde na afloop dat ze lekker aan de warming-up had kunnen meedoen en dat ze meteen aansluitend kon starten. Ze had gelijk een lekker tempo te pakken, 5:40 op de 1e kilometer. Dat tempo heeft ze ongeveer de hele race kunnen aanhouden, later zelfs nog een beetje sneller.

Na de start ben ik naar de fiets toe gesneld (delen gerend) en snel naar de Scheidingsweg gereden. Daar gewacht op de loopsters waar ze over het fietspad uit het bos kwamen. Leuk om ook de snelste loopsters te zien! Ook dit punt had ik met Christel afgesproken zodat zij al zwaaiende de Scheidingsweg opdraaide. De tijd was heel netjes. Misschien net iets trager dan dat ze gewild had, maar met de warmte was sneller helaas niet realistisch. Na haar passage ben ik snel naar de finish gegaan, maar daar kon ik niet bij komen maar we hadden al een ontmoetingsplek afgesproken waar ik Christel even later, moe maar voldaan, aan trof. Over de 10km had ze 56 minuten en 17 seconden gelopen, een opperbeste tijd voor deze warme, zomerse, omstandigheden. Met die tijd is ze 1170e geworden van de 5215 deelneemsters aan de 10km en 159e van de 883 in haar eigen categorie (V40). Bikkel!

Categorieën: Hardlopen

1 reactie

Leny Wijts · 2014/05/19 op 22:04

Christel,

Gefeliciteerd met je resultaat. Ondanks de warmte toch geweldig gelopen. Geweldig.

Leny

Gesloten voor reacties.