Afgelopen zaterdag hebben we onze eerste hardloopwedstrijd van dit jaar gelopen, de 10km van de Kraaijenbergse Plassenloop in Linden bij Cuijk. We konden er dus op de fiets naartoe. We hebben genoeg gelopen de laatste maanden en onze tijd op de langere afstanden is weer wat verbeterd dus we mikten allebei op een tijd binnen het uur. Het weer werkte in ieder geval mee, een zonnetje en zo’n 17 graden.

De race bestond uit twee ronden van 5km over verharde fietspaden langs de Kraaijenbergse Plassen en een paar straten in het dorp Linden. De leuke afwisselende route en goede organisatie trok ruim 300 deelnemers. Dat zouden er best nog wat meer mogen zijn want een mooie loop is het en de organisatie had alles goed voor elkaar.

We waren op tijd aanwezig en hadden dus ook nog wat tijd om op te warmen. Daardoor konden we de race in een strak tempo beginnen. Normaal gesproken vertrekken we allebei wat langzaam en versnellen we naderhand, maar dat was dus nu anders. De eerste kilometer bijvoorbeeld ging in 5:32. En dat tempo heb ik, aangenaam vlak, zo ongeveer de hele race vol kunnen houden. De twee kilometer hebben we weliswaar ietsiepietsie rustiger aan gedaan, maar daarna ben ik weer klein beetje versneld en liep dan ook langzaam wat uit op Christel. Vervolgens ongeveer 5km achter iemand die een heel vlak tempo liep gelopen. Een kilometertje na de eerste doorkomst ging het tempo van mijn “haas” wat achteruit en dus heb ik hem ingehaald en ben naar een stel gelopen dat vlak voor mij liep, wederom in een vlak tempo. Tenslotte heb ik hun een halve kilometer voor de finish nog ingehaald om een rappe eindspurt in te zetten. Hiermee kwam ik op 55:03 uit. Een heel stuk sneller dan ik voor mogelijk had gehouden. En het mooiste was dat ik voor mijn gevoel toch niet te gek had gedaan; voor zondag stond namelijk de Hel van Groesbeek (mtb) nog op het programma. Ook Christel kon de race in een heel vlak tempo rennen, doch ietsjes langzamer. Zij kwam na 56:38 over de finish, waarmee ook Christel tevreden was, al was ze wel verbaasd om achter mij te eindigen. Dat gebeurt niet vaak!

We hebben nog meer races op de kalender staan voor dit jaar, dus wie weet wat we nog allemaal voor elkaar gaan krijgen.

Categorieën: Hardlopen