Gisteren hebben we een voorgerecht gemaakt dat we baseerden op iets wat ik bij restaurant Azur in Dubrovnik at. Omdat het zeer geslaagd was en ik niet het risico wil lopen dat ik het recept vergeet dus hier maar het recept vastgelegd. Mogelijk dat iemand anders er ook nog wat aan heeft. Het betreft een voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 500 gram grote rauwe garnalen (wij gebruikten een zak van 500 gram ongepelde diepgevroren reuzegarnalen van AH), vooraf ontdooid en gepeld.
  • 15 gram verse basilicum in kleine stukjes gescheurd. Hou eventueel een paar blaadjes achter ter garnering.
  • 3 teentjes knoflook, in stukjes gehakt (beter dan persen).
  • 1/2 – 1 verse rode peper (afhankelijk van grootte en scherpte) in stukjes gesneden.
  • 1 zoete punt paprika in stukjes gesneden.
  • eetlepel tomatenpuree.
  • olijfolie.
  • balsamico azijn.
  • peper en zout.

Dit gerecht wordt het beste bereid in een wok, maar een hapjespan of koekenpan kan ook.

Bereiding:

  • 1 à 2 eetlepels olijfolie verhitten.
  • knoflook, rode peper en paprika 2-3 minuutjes fruiten op middelhoog vuur.
  • garnalen toevoegen en roerbakken. Hoe lang is afhankelijk van de grootte van de garnalen. Voor de reuzegarnalen die wij gebruikten heb ik 8 minuten aangehouden.
  • Tussendoor wat vers gemalen peper en beetje versgemalen zout over het mengsel strooien (niet te veel).
  • Tegen het einde de tomatenpuree en een beetje water (paar lepels) toevoegen en goed doorroeren.
  • Als de garnalen mooi roze zijn (na 8 minuten dus in ons geval) de basilicum toevoegen en één a twee eetlepels balsamico azijn over het mengsel verdelen.
  • Even goed doorroeren, in gelijke porties over borden verdelen en gelijk opdienen.

Lekker met wat brood, bijvoorbeeld met ciabatta of zuurdesembrood.

Categorieën: Culinair

1 reactie

Mathieu · 2013/10/27 op 12:19

Leon,

Hoe warm moet die eetlepel worden, handwarm? 🙂

Gesloten voor reacties.