Christel had de eerste dag al gezien dat er bij Dubrovnik ge-zeekajakt kan worden en werd daar wild enthousiast van. Gisteren zagen we de kajakken vanaf de stadsmuur dus voor vandaag gereserveerd en moest het er dan ook maar van komen.

We waren op tijd in de stad en konden daardoor vooraf nog even Fort Lovrijenac bekijken met mooie uitzichten over de stadsmuur en het eiland Lokrum.


Hierna hebben we nog snel even slippers voor mij gekocht en een handdoek voor Christel aangezien ze die van haar vergeten was. Toen was het tijd om te kajakken. Vanaf de ingang van de oude stad langs de stadsmuren naar het eiland Lokrum.


We voeren om het eiland heen om aan de uiterste punt van het eiland nog een tussenstop te maken bij een grot.


Hierna staken we over richting vaste land, dicht langs een heel mooi schip, om voor een korte pauze aan land te gaan bij een strandje dat eigenlijk alleen vanaf zee bereikbaar is. Hier was gelegenheid om te snorkelen, te zwemmen en van de rots af te springen. Allemaal dingen die ik niet en Christel natuurlijk wel gedaan heeft.


Na de pauze peddelen we weer langs de stadsmuren terug naar het standpunt. Na een cappuccino met crêpes om de inwendige mens aan te sterken hebben we het maritiem museum nog bezocht en nog wat door de kleine straatjes van Dubrovnik geslenterd.


Wederom een heerlijke dag. Morgenmiddag vliegen we terug maar ’s ochtends hebben we nog tijd om nog eenmaal terug te gaan naar de oude stad. Er is nog genoeg te zien.

– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: Vakantie

1 reactie

Riant · 2013/10/15 op 22:02

Na zo’n mooie vakantie, morgen een goede reis naar huis ! !

Gesloten voor reacties.