Voor de oude stad van Dubrovnik ligt een klein eilandje genaamd Lokrum. Dit hele eiland is een beschermd natuurgebied. Vanaf de 12e eeuw was hier een benedictijner abdij. En vanaf de 19e eeuw was het hele eiland een zomerverblijf voor de Oostenrijkse hertog Maximillian. Het eiland is ook nog even door de Fransen bezet geweest waarvan een fort op het hoogste punt van het eiland getuigt.

Vanochtend zijn we met de boot naar Lokrum gegaan en hebben daar in alle rust het eiland verkend en alle bezienswaardigheden bekeken.


Meest indrukwekkend was echter de natuur en de uitzichten vanaf het eiland. Op het eiland groeien vele soorten bomen, paddestoelen en andere vegetatie.


Op de uiterste punt van het eiland kunnen bezoekers genieten van een rotsachtig strand. Erg geschikt voor klim- en zwempartijen.


Het eiland heeft ook een recent aangelegde botanische tuin met onder ander vele cactussen en eucalyptus familieleden.


Lokrum is ruim voorzien van wandelpaden,waaronder een paar hele mooie. Sommige over de top/kam van het eiland en andere weer langs de kust met mooie uitzichten op Dubrovnik.


Onderweg naar het hotel hebben we nog een reservering gemaakt voor zeekajakken voor morgenmiddag. Het hangt van het weer af of we het daadwerkelijk gaan doen, maar hopelijk wel, want het belooft veel fun.

Na terugkomst in het hotel is Christel nog even gaan zwemmen. Vanavond hebben we heel bijzonder en verrassend gegeten in het nummer één restaurant van Dubrovnik, volgens Tripadvisor: Azur. Een restaurant dat een fusie tussen de Aziatische keuken ende Kroatische biedt. Super goed!

– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: VakantieWandelen