Door diverse vrienden en collega’s was ons de Bruggenloop in Nijmegen aangeraden, een rondje van 7,15km met start en finish op de Waalkade. En uiteraard over twee bruggen: de Snelbinder en de Waalbrug. Dus: ingeschreven en gaan met die banaan!

Helaas was het weer van de afgelopen dagen niet om over naar huis te schrijven en ook vandaag vielen de nodig buien. Maar ondanks, of misschien ook dankzij, een buitje vooraf en wat druppels tijdens de wedstrijd was het heel lekker renweer. Grappig om in zo’n drukke wedstrijd (1546 finishers) te rennen. Daardoor veel moeten en gelukkig kunnen inhalen, zowel meteen na de langzamen en ietwat rommelige start als gedurende de race. Dat belooft wat voor de 7HL. Omdat Christel niet 100% was, want keelpijn, vertrokken we met het idee rustig te beginnen en een paar kilometer de hazen met de blauwe ballonnen te volgen. Die hielden een constante snelheid aan om op 45 minuten uit te komen. Maar dat ging ons toch te langzaam. De eerste helft daarom een beetje sneller gelopen dan de hazen om vervolgens, vanaf kilometer 4, te versnellen. Vooral het laatste stuk, vanaf op de Waalbrug, heb ik nog flink kunnen versnellen en ook wat afstand kunnen nemen van Christel. Het ging heel erg lekker. Ik denk niet dat ik eerder zo lekker heb gerend. Nergens voelde het zwaar. Wel altijd leuk! De hele tijd heb ik genoten.

Uiteindelijk op een netto tijd (chip meting) van 40:38 uitgekomen en Christel op 40:59. Waarmee we dus erg tevreden zijn. Uiteindelijk levert dit een gemiddelde snelheid van 5:40 per minuut op. Nog niet zo lang geleden dat ik dat zo’n snelheid voor mij niet mogelijk was. Het kan verkeren! Ik heb nu al zin in Molenhoeks Makkie en uiteindelijk de 7HL.

Parcours Bruggenloop 2013

Parcours Bruggenloop 2013

Startnummer

Startnummer

Na de finish

Na de finish

Categorieën: Hardlopen