Vandaag weer terug naar het hotel in Alte waar we precies een week geleden ook al verbleven. Om daar te komen lag een niet al te lange route voor ons (op papier 43km, uiteindelijk 47,5km met 700hm). Die voerde ons eerst naar een kerkje hoog op de kliffen en langs een kilometers breed strand waar Christel nog even pootje gebaad heeft. Daarna draaide de route landinwaarts.

In de routebeschrijving stond dat er voorbij Pera een zandsculptuur expositie te zien was. Meer stond er niet. Maar die expositie was wel de grootste, volgens eigen zeggen, zandsculptuur expositie ter wereld. Zie www.fiesa.org voor meer informatie. Elk jaar in april en mei wordt die opgebouwd en is dan tot ergens in oktober te zien. Dit jaar was het thema muziek. Heel erg mooi en indrukwekkend. Het fototoestel maakte overuren. Helaas kan ik hier nu maar een paar foto’s laten zien. Nadat dit alles op ons ingewerkt had genoten we een eenvoudige lunch bij de expo.

Na de lunch bleek voor het eerst deze vakantie de routebeschrijving slecht te zijn. Eerst ging het mis in een stadje, maar dat konden we nog redelijk eenvoudig corrigeren. Vervolgens zouden we via een dam een beekje oversteken. Het water stond echter te hoog om daar over te steken. Geen probleem want de routebeschrijving bood oplossing in de vorm van even verder lopen en een stenen boogbrug over. Alleen hebben we die niet gevonden! Volgens ons bestaat die simpelweg niet. Daarom zijn we uiteindelijk via een flinke bocht naar een volgend dorp gereden waar we na wat overpeinzingen, wederom bevatte de routebeschrijving een foutje, de route weer konden oppakken. Zonder Maps op iPhone was dit overigens een stuk lastiger geweest. Lang leve de techniek!

Na een korte pauze met een ijsje in het dorp, het was tenslotte erg warm, hebben we het aangename vervolgd van de tocht zonder problemen voltooid.

Vanavond hebben we in hotel Alte een verrukkelijke Cataplana met varkensvlees en schelp- en schaaldieren gegeten. Om je vingers bij af te likken. Met een lekkere fles rode wijn erbij sluiten we de dag voldaan af. Welterusten!


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

liesbeth · 2013/06/17 op 21:38

Wat een prachtige kleuren! En leuk dat Leon nu ook af en toe op de foto staat.
Hier wordt het ook warm, morgen in het zuidoosten 34 graden. Toch maar eens gauw het zwembadje weer tevoorschijn halen.
Vandaag trouwens ouderavond, Anna, Lotte en Olivier hadden allemaal een superrapport! Maar dat vertellen ze vast zelf ook nog ….

Gesloten voor reacties.