Een jaar bezig met hardlopen! Op 17 maart 2012 hebben we de eerste keer hardgelopen. Nou ja, hardlopen, 1 minuut rennen afgewisseld met 1 minuut wandelen en dat een aantal keer herhalen, is nog niet echt hardlopen te noemen! Maar alle begin is moeilijk. Vandaag, precies één jaar later, hebben we 11km achter elkaar gerend in 1 uur en 10 minuten. Gelijk een nieuw record voor ons. Met een gemiddelde snelheid van 9.36km/h die daarmee hoger is dan alle 1 minuut tijden op eentje na van een jaar geleden. Mijn conclusie: iedereen kan dus leren hardlopen!

11km hardlopen

11km hardlopen

In de afgelopen 12 maanden ben ik 98 keer gaan rennen, waarvan 3 ‘wedstrijden’ en heb ik 562.9km in het totaal gerend. Voor Christel zullen die getallen niet veel anders zijn. Door het hardlopen ben ik in ieder geval veel vaker gaan sporten. Een gemiddelde van 2 keer sporten/actief zijn per week haal ik gemakkelijk. In de afgelopen 12 maanden heb ik 142 activiteiten geregistreerd, bestaande uit hardlopen, mountainbiken, fietsen (racert en langere tochten op de toerfiets) en wandelen (alleen langere wandelingen meegeteld) maar exclusief skiën. Hier zitten dan wel weer de wandel en mountainbike vakanties in. Tijdens vakanties zijn we bijna elke dag actief dus dat haalt het gemiddelde wat op.

We zijn oorspronkelijk gaan hardlopen om een betere conditie te krijgen voor het mountainbiken en dat is gelukt! Tijdens onze mtb vakantie in het najaar bleek dat we er conditioneel flink op vooruit gegaan waren. Tegelijkertijd zijn we wat minder gaan fietsen omdat we hardlopen zo leuk vinden. Kortom: een geslaagd eerste jaar hardlopen zit erop! Voor dit jaar plannen we mee te doen aan de Drutenloop (10km), Molenhoeks Makkie (10km), Maldense Bosloop (5 of 10km) en de Zevenheuvelenloop (15km). IJs en weder dienende en maar hopen dat we geen ernstige blessures of ander ongemak krijgen.

Categorieën: Hardlopen