Vanochtend weer eens een heerlijke toertocht gereden. Plasmolen stond op het programma. De tocht beloofde dik 50km met veel uitdaging in de vorm van klimmetjes en mooie afdalingen. Het weer hielp natuurlijk ontzettend mee al was het wel erg koud. We vertrokken nog bij dichte mist uit Malden maar al snel na de start uit Plasmolen klaarde het helemaal op. De rest van de tocht stralend blauw boven een spectaculair mooi herfstlandschap. Mooier kan bijna niet.

Het was even afwachten hoe onze benen zouden voelen na de drie kwartier rennen in de Hatertse Vennen van gisteren. Daarnaast had ik gisteren nog problemen met mijn achterrem. Karl Croonen kon mij gelukkig helpen bij Fietswereld Malden waarna ik ’s avonds de rest zelf kon doen. Ik was wel bang dat ik last zou hebben van aanlopende remblokken, maar dat viel reuze mee. We hebben rustig gereden maar dan ook nauwelijks last gehad van onze benen. War verder opviel was dat ik geen last van een pijnlijke kont had, waar ik juist op vakantie heel veel last van had. Ik denk toch dat het verschil in soort tocht dit doet. In de bergen heel lang in dezelfde houding omhoog en hier natuurlijk veel afwisselender, want veel kortere klimmetjes.

De organisatie had een hele mooie tocht uitgezet. Voor de pauze door het gebied rond de Sint Jansberg en door de bossen tussen Mook en Groesbeek. Handig gebruik van de vaste route, maar ook veel mooie stukken buiten de vaste route om. Na de pauze ging de route meteen op het Reichswald aan waar heel wat geklommen en gedaald moest worden. Super mooie single tracks met veel uitdaging. Uiteindelijk waren we na 4 uur en 20 minuten pure fietstijd en bijna 69km met ongeveer 800 hoogtemeters, weer thuis.

Het rennen gisteren en het fietsen vandaag zijn een fantastische manier gebleken om de drukte van afgelopen week (hele week reizen voor Aia in het buitenland) achter me te laten. Top.

Uitzicht bij de Sint Jansberg

Uitzicht bij de Sint Jansberg

Uitzicht bij de Sint Jansberg (2)

Uitzicht bij de Sint Jansberg (2)

Christel bij de Sint Jansberg

Christel bij de Sint Jansberg

Route bij Sint Jansberg

Route bij Sint Jansberg

Categorieën: Mountainbike