Weer een gegidste mtb tocht. De de mooiste die we tot nu toe maakten (ever). En wederom met de gezellige Duitsers die er gisteren ook bij waren. Gids Marcus haalde ons om 9:00 op. Dik 10km licht bergop rijden bracht ons in St. Gallenkirchen om de Duitsers op hun beurt weer op te halen. Daarna verder naar Partenen om de Vermunt gondel naar boven te nemen. Meteen na het bergstation volgde een lange tunnel. Uit de tunnel komende hadden we waanzinnige mooie panorama’s. Vervolgens klommen we verder naar de Vermunt Stausee en verder over asfalt naar de Bielerhöhe bij de Silvretta Stausee. Daar aangekomen had iedereen nog voldoende energie voor een mooi (eigenlijk is het woord ‘mooi’ niet adequaat genoeg) rondje om de Stau. Een rondje van 5km met volgens Marcus slechts wat lichte stijgingen. Als een Oostenrijker dat tegen je zegt, moet je als Flachland Tiroler (zoals de Duitsers zichzelf en ons noemden) gewaarschuwd zijn! Maar het rondje was uitzonderlijk mooi. Merk op dat ik eigenlij niet voldoende superlatieven kan vinden om vandaag te omschrijven.

Na dit rondje hebben we net onder de Bielerhöhe gemütlich Einkehr gemacht om daarna verder af te dalen (totale afdaling 1700hm!). Eerst over de Silvretta Hochalpenstrasse en daarna over kilometers spectaculaire trails. Het eerste stuk trail was heel erg lastig. Stukken konden we fietsen maar andere stukken weer niet. Het moet wel gezegd worden dat het langste stuk schieben een stuk was wat ook de gids niet kon rijden. Volgens hem was alleen de top 10 van de Montafon MTB marathon (M3) in staat om dit stuk te rijden. Zoals wij het zagen moest je daarvoor dan toch wel een anti-zwaartekracht schild om je fiets hebben! Hoe dan ook, wan het een fantastische trail. Na het lastigste stuk was de hele trail tot in het dal goed te rijden en had de trail een lekkere flow. Ik heb heel veel filmpjes met mijn nieuwe Contour geschoten. Die zal ik later monteren en op YouTube plaatsen.

In het dal ging het met hoe snelheid verder over asfalt en trails langs de rivier op naar St. Gallenkirchen. Op het terras van het hotel waar de Duitse grappenmakers verbleven hebben we nog lekker gepauzeerd met “Kuchen und etwas zu trinken”. De Duitsers nodigden ons uit om een keer naar de Pfalz te komen om daar met Hans als gids een criterium te rijden. Van wijnproeverij naar wijnproeverij en dat in rondjes. Na hartelijk afscheid genomen te hebben van dit knotsgekke trio zijn we via asfalt en nog wat uitdagende, want “wurzelige”, trails naar Tschagguns gereden. Aangekomen bij het hotel hebben we nog afspraken gemaakt met Marcus voor de tocht van morgen.

Kortom vandaag een top tocht. De mooiste die we tot nu toe maakten. Ongeveer 70km met 1000hm omhoog en 1700hm omlaag voelen we wel maar nu, om 22:00 zijn onze ogen nog open en zijn we nog niet ingestort.


2 reacties

RiAnt · 2012/09/25 op 22:29

Jullie zullen wel slapen, die Silvretta Hochalpenstrasse hebben wij ook gereden, maar dan wel met de auto. Binnenkort komt er vanuit Nederland ook iets naar de Montafon en wel de kabelbaan van de Floriade die gaat dan naar de Silvretta. Welterusten RiAnt

Liesbeth · 2012/09/25 op 22:07

Hallo, ziet er super uit, ben benieuwd naar de filmpjes, hopelijk geen spierpijn morgen, slaap lekker, Liesbeth

Gesloten voor reacties.