Montafon op de MTB met gids! Dat stond vandaag op het programma met een weersvoorspelling die aangaf dat de dag redelijk zou beginnen en beroerd zou eindigen. Tja. De weerman heeft in zon’ geval altijd gelijk!

Na het ontbijt op tijd vertrokken naar Schruns waar we bij de VVV zouden verzamelen voor de tocht met gids Marcus. Naast ons tweetjes gingen nog 4 Duitsers mee, eentje die dit als dagtocht deed en drie olijke grappenmakers. De eerste 5km’s of zo gingen geleidelijk aan omhoog over asfalt. Eenmaal op de schotterweg werd het al wat steiler en al snel was het serieus klimmen geblazen. Totaal werd zo’n 850hm aan één stuk geklommen waarbij het tweede deel (500hm of zo) behoorlijk steil. Maar wel (heel) goed te doen voor ons en het bleek dat het tempo van de rest van de groep aardig overeenkwam met dat van ons. Wij zaten in de middenmoot. De gids benadrukte ook dat hij niemand wedstrijdnummers zou opspelden en dat de tocht voor de lol was en niet voor het racen. Op het einde van de klim begon het zachtjes te regenen. Daarom op bijna het hoogste punt, na het steile stijgen en bij het Hochmoor (hoogveen) gestopt om regenkleding (regenjassen, beenstukken, regenhoezen voor de rugzak etc.) aan te trekken. Hierna kilometers lang in de regen fietsen, grotendeels bergaf, naar Gasthof Kristberg voor de Einkehr (lunch). De lunch was uitermate gezellig met veel jolijt en interessante uitleg door Marcus over sport in zijn algemeenheid en ski touren in het bijzonder. Marcus hoopte nog even dat het weer wat zou verbeteren zodat we via een leuke weg en eventueel wat vochtige trails terug zouden kunnen rijden, maar een telefoontje (naar iemand die buienradar kon raadplegen) hielp hem uit die droom. Dus uiteindelijk toch maar in de stromende, gietende, plenzende, zeikende, naar beneden stortende, regen zo hard mogelijk naar beneden gereden. Waarom zo hard mogelijk? Om zo snel mogelijk in het hotel te zijn om een warm bad te kunnen nemen en omdat we bang waren dat onze lenzen nog uit onze ogen zouden spoelen ondanks de zonnebril die we voor de zekerheid toch maar ophielden (zoals algemeen bekend moet je eigenlijk niet gaan zwemmen met harde lenzen in, dit was ook zoiets). De totale afstand vandaag was 34km met 950hm.

Snel na aankomt in het hotel met zijn tweetjes het bubbelbad en vervolgens zwembad ingedoken om weer heerlijk op te warmen. Dat hielp. We sterkten nog verder aan door een lekkere cappuccino met Nachtmittagsjause.

Het plan voor morgen staat ook vast. Marcus haalt ons om 9:00 (en dan noemen we dit vakantie!) op voor een tocht naar de Silvretta Höhe. Onderweg halen we dan nog de drie olijke Duitsers op, die wat langer mogen slapen omdat ze dichter bij Silvretta verblijven.


1 reactie

Leny Wijts · 2012/09/25 op 00:06

Hopelijk hebben jullie morgen weer beter weer. In elk geval droog.
Leon, heb jij ook gezwommen???

Gesloten voor reacties.