Een laatste heerlijke mtb tour vanuit Friedlwirt. Ditmaal onder begeleiding van Bernard. Vanochtend was het behoorlijk koud maar wel al zonnig en dat verbeterde alleen nog maar gedurende de dag.

Vanuit Unken ging het eerst vlak richting Reith. Vanaf daar begon het te stijgen en moesten we zo’n 350hm overwinnen, beetje afwisseling tussen heel steil en een beetje steil, tot het Aschauer Sattel. Hier greep Bernard de gelegenheid aan om foto’s van Christel en mij te maken, iets wat er anders niet zo vaak van komt. Na het Sattel volgde een mooie trail naar de Aschauer Klamm. Na wat afwisseling van dalen en stijgen over schotter kregen we een steile en snelle afdaling op asfalt voor onze kiezen tot in het dal van de Saalach. De volgende etappe was volgend Bernard een Hollandse! Vele kilometers vlak langs de Saalach op tot Bad Reichenhall. Na Bad Reichenhall volgde de tweede lange beklimming. Eerst via een soort holle weg, steil met boomstammetjes in de weg (om het water af te voeren) die het nog wat moeilijker maakten. Onderweg wel een heel mooi uitzicht, tot aan de burcht van Salzburg toe. Na de holle weg een gewone schotterweg die wel weer behoorlijk steile stukken bevatte. Mij viel die echt zwaar. Ik had het klettern van gisteren blijkbaar nog in mijn benen. De beloning van al dat klimmen was wederom een leuke trail naar de Höllenbachalm. Helaas was het laatste stuk van die trail voor niemand te rijden … dacht ik. Bernard bleek het wel te kunnen, wij niet.

De terugweg vanaf de Alm ging deels over trails en deels over onverharde en verharde fietspaden langs de Saalach op, gemütlich terug naar Unken. Kortom: weer een heerlijke tour. Bijna 55km met een dikke 1100hm. Klein nadeeltje: we moesten onze fietsen schoonmaken. Die hadden we toch niet schoon kunnen houden op de trails. Christel moest ook nog haar handschoentjes schoonmaken want zij was op één van de laatste stukken, eenvoudige, trail nog in de modder gedoken.