Eindelijk vakantie! We hebben lang gewacht om te boeken maar naar aanleiding van de voorzichtig positieve weersverwachtingen, hebben we woensdagavond Gasthof Friedlwirt te Unken geboekt voor de eerste 5 nachten met een optie voor 2 extra nachten. Unken ligt een beetje van de hoofdweg af in het Saalachtal. Ons hotel ligt dan weer een eindje buiten Unken. Nog wat meer middle of nowhere dus!

Vanochtend om 8:00 zijn we vertrokken en na een redelijk voorspoedige reis (toch een paar files) kwamen we rond 17:00 bij het hotel aan. Een ‘uhriges’ klein, charmant, authentiek, hotel met aan beide kanten snelstromende beekjes zo ongeveer aan het einde van de verharde weg. En allerlei fijne voorzieningen voor mountainbikers.

Snel na aankomst hebben we ons omgekleed en de renschoenen aangeveterd om nog even te rennen. Lekker om de reis even uit de benen te krijgen en de dufheid uit ons hoofd! Een paar kilometer rennen met lichte stijging (nooit meer dan 5%) langs de Unkenbach over een onverharde bosweg en dan weer terug. De terugweg ging ‘verrassend’ veel lichter dan de heenweg. Totaal zo’n 5,5km, 2×12 minuten gerend.

Simpel maar lekker gegeten in het hotel (we hebben half pension). Dit keer geen Hugo gedronken maar een ‘Hausgemachter Apfelminzesaft’.

Voor morgenochtend hebben we gelijk maar een gegidste mtb tocht afgesproken. Aangezien we de enige zijn zal rustig beginnen geen probleem zijn!


– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Unken


1 reactie

RiAnt · 2012/09/16 op 09:31

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen, geniet ervan en kom weer goed thuis.
gr. RiAnt

Gesloten voor reacties.