Zaterdagochtend zijn we naar Zuid Limburg gereden voor twee daagjes mountainbiken met één overnachting in hotel Brull in Mechelen. Prima hotel met een relatief koele kamer en dat was dit weekend bijzonder fijn.

Mogelijk dat men denkt dat we niet goed bij ons hoofd zijn om met dit weer te gaan mtb-en, maar waarom niet? Lekker weertje toch? En die hitte is meestal goed te verdragen als je op de fiets zit en al helemaal als je in het bos rijdt. Dus: met aardig wat schaduw, lekkere rijwind (zeker op de afdalingen) en sowieso af en toe wat wind op de hogere delen, is fietsen eigenlijk één van de aangenaamste activiteiten om met dit weer te ondernemen. Gewoon beetje tempo aanpassen en veel drinken. Voor dat laatste hadden we onze drinkzakken meegenomen. Een uitkomst op dit soort dagen. Die 2 liter water op je rug blijft redelijk koel in tegenstelling tot de inhoud van de bidons. En dan zijn er altijd nog terrasjes met ijsjes die uitkomst kunnen bieden als het te warm wordt!

Zaterdag hebben we de Vijlen route gereden. Een hele mooie route waarvan de beschrijving luidde dat dit voor gevorderden is. Leuk te constateren dat wij dat dus zijn. Een hele mooie en afwisselende route met aanzienlijke stukken door bos. Wel wat asfalt maar niet te veel en altijd autoluw. De route is rijkelijk voorzien van lange, steile klimmen en ruige afdalingen. Blij dat we fullies rijden! Ik ben alles omhoog gereden op een kort stuk hele steile klim met grote stenen na. Christel heeft één keer vaker moeten lopen maar dat mag geen naam hebben. Prettig te constateren overigens dat het hardlopen en het rijden met de racefiets erg goede dingen doet met mijn conditie. Ik raakte altijd toch wel buiten adem op dit soort klimmetjes, maar dit weekend dus helemaal niet en dat met dit weer! Na de ruigste afdaling kwamen we uit bij de Wingbergerhoeve vlak voor Epen. Daar is het heerlijk ijs met fruit eten! Helaas hebben we daar ook mijn voorband moeten vervangen. Waarschijnlijk op de afdaling lek gestoten ondanks de Double Defense buitenband.

Zaterdagavond hebben we heerlijk gegeten met Ton en Jeanette in Valkenburg bij la Fleur. Een echte aanrader voor liefhebbers van de franse keuken. Creatieve overheerlijke gerechten met liefde bereid. En uiteraard was het heel gezellig.

Zondag om half twaalf (tja we slapen uit, ondanks het warme weer) vertrokken voor wederom een hele mooie mtb tocht. Nu via een stukje Mechelen route naar de Gulpen route om dit vanaf Gulpen een stuk te volgen. En wat voor stuk? Spectaculaire afdalingen (zie ook filmpje), steile en technische klimmetjes. Lijkt wel mountainbiken in de Ardennen. Wel heel zwaar! In de buurt van Hoogcruts zijn we overgestapt op de Sint Geertruid route. Vrij aan het begin daarvan moesten we omhoog via een steeds steiler wordende klim door het bos. Wederom heb ik die zonder problemen en zonder buiten adem te raken gereden. Christel heeft drie meter gelopen en de rest ook kunnen fietsen. Top. Ook het Sint Geertruid stuk van de route van vandaag was heel erg mooi. Wat lichter en minder technisch dan de Gulpen route maar wel landschappelijk heel fraai. Bij Banholt zijn we weer op de Gulpen route overgestapt. Al snel constateerde Christel een doorn in haar voorband die langzaam begon leeg te lopen. Tot net voor Gulpen heeft Christel de route nog kunnen fietsen. Daar besloten om niet meer van band te wisselen maar op een terrasje neer te strijken van Pannenkoeken restaurant de Molen. Ik ben verder gereden om via nog een stukje Mechelen route naar de auto bij Brull in Mechelen te rijden. Totaal kwam ik op 53km en 850hm. Mooie score voor zo’n warme dag! Met de auto bij het restaurant aangekomen heb ik eerst moeten uitzweten. Toen nog lekker pannenkoek en Ice Cappuccino geconsumeerd voordat we weer de terugreis aanvingen. Om 20:30 moe maar voldaan thuis!

Categorieën: Mountainbike