Laatste dag. Langste wandeling. Die hadden we dus voor het laatste bewaart. Lang en redelijk zwaar.

De tocht begon in Prazeres op 650 meter hoogte. Vanaf daar was het rui één uur dalen naar Paúl do Mar aan zee. Het grootste deel van de route ging over een mooi met kleine stenen geplaveid pad bestaande uit vele (volgens de beschrijving 2600) trappen. Het pad daalde af in een smal ravijn. Erg mooi en gelukkig was het pad erg goed.

Bij aankomst in Paúl do Mar eerst nog even koffie gedronken in een barretje om daarna langs de zee en door smalle straatjes naar het andere einde van het plaatsje te lopen (foto’s). Mooi was weer de branding die tegen de muren van het stadje sloeg. Aan het einde van de boulevard hebben we nog even op een muurtje gestaan waar de golven overheen sloegen om even pootje te baden (foto). Voeten even lekker later uitrusten voordat de klim omhoog begon.

Die klim konden we vanaf de boulevard al zien (foto). Zigzaggend omhoog tegen de steile rotsen. Net toen we begonnen aan de klim raakte het bewolkt. Erg prettig aangezien de klim anders in de brandende zon was geweest zonder enige schaduw. Gelukkig was het pad weer erg goed. Wederom een mooi geplaveid pad. Aan het einde van het pad lag het dorpje Fajã da Ovelha. Een klein dorp maar desalniettemin moesten we door het dorp over extreem steile weggetjes nog een keer dik 200 hoogtemeters overbruggen. Maar dat bracht ons dan ook bij de, inmiddels bij ons zeer bekende, Levada Nova. Weer een ander stuk van de levada overigens. Dit keer ook door dorpjes en langs tuinen (foto).

Heerlijk hebben we de laatste 2 tot 2,5 uur relaxed langs de levada gewandeld. Met onderweg nog een tussenstop in een barretje in Maloeira. En ja, daar hadden ze Poncha Maracuja die ik dus maar genomen heb. Heerlijk maar zeer stug in de vorm van veel alcohol. Heel vrolijk heb ik dan ook het laatste stukje (45 minuten) van de wandeling afgemaakt. Christel was zo verstandig om een heerlijk vers geperst sinasappelsapje te nemen zodat zij in ieder geval in staat was om weer terug te rijden naar de Quinta.

We hebben de vakantie afgesloten met diner in de Quinta. We zaten aan tafel bij een gezellig stel uit Houten. Lekker vakantie ervaringen uitgewisseld. Zojuist echt afgesloten met een lekker glaasje Madeira. Nu inpakken en morgen wegwezen!

En dit is de route zoals we die gelopen hebben: 

Download file: madeira11.gpx

Categorieën: VakantieWandelen