De benen en voeten rust geven was het devies vandaag. Daarom gekozen voor een dagje Funchal. We begonnen met een Capuccino in een luie stoel op een terrasje midden in het centrum. Vanaf dat terrasje hadden we mooi zicht op de paarse Jacaranda’s (bomen vol in bloei) die de hoofdstraat omlijnden. Er was veel te doen op straat ivm een boekenmarkt en een cultureel festival.

Daarna een stukje van de stadswandeling gedaan waarna we op zoek zijn gegaan naar een lunchplekje aan de Rua Santa Maria in het oude centrum. Dat bleek een letterlijk zeer schilderachtig straatje te zijn. Overal beschilderde deuren, panelen etc. Met de meest uiteenlopende beschilderingen of andere creaties, zoals een kunstwerk van oude metalen voorwerpen en een afbeelding van Madeira gemaakt met toetsen van ettelijke toetsenborden. Halverwege de straat nog een soort van expositie van schilderijen. Heel verrassend allemaal. En inderdaad vonden we een aangenaam restaurantje waar we heerlijke zeebaars hebben gegeten die we zelf uit konden zoeken van een schaal verse vis.

Na de pauze met de kabelbaan omhoog naar Monte op dik 500 meter hoogte. Daar de Monte Palace tropische tuin bekeken met veel verschillende bomen, planten, kunstwerken en waterkunstwerken. De bedoeling was om daarna met de Tobogan (rieten slee op houten glijders) weer naar beneden te zoeven. Dit schijnt een must-do in Funchal te zijn, maar helaas: op zondag gesloten. Dus maar weer terug met de kabelbaan en nog even rondgelopen waarbij we nog stuitten op een of ander folkloristische optocht met klederdrachten.

Vanavond lekker gegeten in de Quinta, met een groep mensen aan dezelfde grote tafel. Gezellig kletsen dus.

Categorieën: Vakantie