En natuurlijk vandaag weer wandelen! Na een heerlijk uitgebreid (voor Portugese begrippen dan) ontbijt, waarbij we nog aardig wat tijd opgebruikt hebben door te kletsen met andere gasten (we zaten allemaal aan één grote tafel), hebben we een zware wandeling gemaakt vanaf de Quinta. Maar eerst nog even lunch ingekocht bij een klein winkeltje.

Het eerste stuk van de wandeling ging steil omhoog over smalle straatjes om uiteindelijk uit te komen bij de Levada Nova. Dezelfde naam als gisteren maar geen idee of het onderdeel is van dezelfde Levada die we gisteren liepen. Dit stuk lag hoger maar wel stroomafwaarts, wat gewoon in het verlengde liggen van de Levada van gisteren onwaarschijnlijk maakt. We hebben de levada gedurende anderhalf uur gevolgd. Door bossen die deels zwartgeblakerd waren vanwege een recente (één boomstronk smeulde nog) bosbrand. De vegetatie bestond deels uit Eucalyptus bomen die we ook op eerdere wandelingen tegenkwamen. Heerlijke geuren! Vanaf het gemakkelijke levadapad konden we blikken werpen op de hoogvlakte Paul da Serra waar de levada vlak langs loopt.

Het begin van de lange afdaling (700 hoogtemeters) naar zee bestond uit een smal en deels overwoekerd paadje door het bos. Al snel werd dat een breder bospad. Het grootste deel van De afdaling ging uiteraard weer over asfalt en beton. Tussen huizen en mooie tuinen door. In het dorp waar we doorheen liepen hadden ze blijkbaar een tuinkabouter fetisj. In veel tuinen stonden groepen tuinkabouters en andere beeltenissen, zoals beeldjes van koeien. Grappig! Uiteindelijk kwam de afdaling uit bij de zee.

Na een korte rustpauze hebben we gedurende 20 minuten onze weg gezocht over de keien. Een bijzonder soort strandwandeling. Hierna volgde een steile beklimming van 350 hoogtemeters over een mooie Camino. Het pad kwam pal onder de Quinta uit. Na 4,5 uur lopen en 650 hoogtemeters (alleen maar heel steil klimmen, noemen ze hier geleidelijk) konden we geen pap meer zeggen! Daarom besloten om morgen rustig aan te doen en Funjal met een bezoekje te vereren.

En dit is de route zoals we die gelopen hebben: 

Download file: madeira7.gpx

Categorieën: VakantieWandelen