We besloten om het vandaag rustiger aan te doen. Na vier dagen stevig wandelen en met morgen een erg zware wandeling op het programma leek het ons fijn om vandaag voor de afwisseling eens bijna niets te doen.

Als eerste onderdeel van het nietsdoen hebben we de lava grotten van São Vicente bekeken. Een stelsel van grotten ontstaan door lavastromen, door de gids lava tubes genoemd. Leuk om te zien. Interessanter echter was de uitleg daarna in het bijbehorende museum. Uitleg over vulkanisme, inclusief simulatie, en het ontstaan van Madeira (geologisch dan, niet cultureel) aan de hand van een film en een 3D film. Na de lunch in São Vicente zijn we doorgereden naar Seixal waar we ons vermaakt hebben met het kijken en luisteren naar de zee en branding. We hebben ook nog een half uurtje of zo gewoon met onze voeten in de zee gestaan. Verstand op nul, blik op de golven. Erg relaxed.

Tenslotte hebben we nog een poging ondernomen om een geschikt stuk weg te vinden om te gaan rennen, omdat we dat toch een beetje willen bijhouden. Maar: Madeira heeft geen vlak stuk weg en op zich is een beetje stijgen en dalen geen probleem maar het blijft hier nooit beperkt tot een beetje. De poging maar opgegeven. Misschien dat de omgeving van ons volgende hotel (aan de zuidkant) wat meer mogelijkheden biedt.

Vanavond gaan we terug naar São Vicente om te eten in een goed aangeschreven restaurant. En dan zijn we klaar voor de wandeling van morgen!

 

Categorieën: Vakantie

1 reactie

RiAnt · 2012/05/23 op 22:15

Hoi wandelaars,hoe is het weer bij jullie? Hier is het hoog zomer 30 gr.( en dit al een paar dagen en het blijft nog even zo volgens de deskundige) of misschien wel meer met als gevolg een zware regen en onweers bui.Het kwam bijna ons huisje binnen, een dompelpomp van Piet bracht uitkomst.
Veel wandelplezier morgen, hopelijk toch niet te zwaar en is het echt de moeite waard.Heel veel groeten uit het warme Holland.

Gesloten voor reacties.