Vandaag weer een wandeling direct vanuit het hotel. Via mooie oude paden (foto) langs tuinen en terrassen, soms heel goed en soms heel verweerd of bijna overwoekerd (foto) en nooit vlak, wandelen we naar Ponta Delgada. Een aangenaam dorp aan de kust. Daar eerst even genoten van de branding om vervolgens een spotgoedkope (+/- €6) lunch, met Fanta Ananas en Fanta Maracuja, te genieten bij een barretje. Na de lunch door Ponta Delgada gelopen, met zijn vele mooie tuinen, en over een mooi oud voetpad met veel bloemen (foto van de Agapanthus die hier overal in het wild te vinden is) naar het volgende dorpje, Primeira Lombada. Dit erg fraaie stuk werd gevolgd door een lang stuk, rustige, weg waarna we uitkwamen bij de levada de Cima.

Weer een mooie levada. Het pad erlangs bood de nodige uitdagingen. Soms liep het pad alleen maar over de smalle 30-40cm brede muur (foto) van de levada met aan de rechterkant de levada en aan de linkerkant de afgrond. Één specifiek stukje was ook nog eens nat en rijkelijk van bladeren voorzien zodat ik me echt over mijn angst, de restanten van mijn hoogtevrees steken dan de kop op, heen moest zetten. Zelfs Christel aarzelde even bij dit stukje. Helaas hebben we van dat stuk geen (goede) foto. Na deze mooie levada nog één keer steil dalen om dan relaxed terug naar ons hotel te lopen. Onderweg hebben we nog twee wandelstokken van bamboe of riet (dan vermoedelijk suikerriet) met een snoeischaartje weten te bemachtigen om er wandelstokken van te maken.

Wederom een mooie wandeldag. Vier tot vier en een half uur gewandeld over dik 12km met ongeveer 600 hoogtemeters. Net wat zwaarder dan gisteren. Morgen willen we het wat rustiger aan doen om donderdag een hele lange wandeling te gaan maken, die één van de hoogtepunten van de vakantie moet zijn als we de beschrijving mogen geloven. Tijdens die wandeling gaan we 700 meter dalen en kunnen we de stokken waarschijnlijk goed gebruiken.

En dit is de route zoals we die gelopen hebben: 

Download file: madeira4.gpx

Categorieën: VakantieWandelen