Vandaag zijn we aan de 9e week van ons Gronorun programma begonnen. Het gaat erg goed tot nu toe. Vandaag hebben we een training gedaan van 3 maal 10 minuten hardlopen afgewisseld met 2 minuten wandelen. Gaat echt een stuk soepeler dan wij 9 weken geleden dachten.

Zowel Christel en ik hebben wat kleine pijntjes gehad de afgelopen weken maar meestal waren die na het rennen al gelijk weer over of dan toch in ieder geval de volgende dag. Ik heb blijkbaar een gevoelige pees of zo in mijn linker scheenbeen en Christel een zwakke plek achter haar knie (volgens Christel zelf gewoon een spier en geen pees of zo). Die spelen dan af en toe op. Bij mij als ik na het eerste interval begin te lopen en bij Christel tegen het einde van de training. Praktisch gezien heb ik er eigenlijk nauwelijks last meer van en Christel een beetje.

iSmoothRun

iSmoothRun

Het schema zelf loopt door tot een dertiende week. Echter over een week gaan we voor twee weken naar Madeira om te wandelen. Dat betekent dat we het schema dan even bevriezen. We nemen wel de renspullen mee en willen ook echt twee keer per week rennen, maar dat wordt dan waarschijnlijk niet conform schema. Door het wandelen en beetje rennen verwachten wij beenspieren en conditie aan te sterken en dus zonder problemen na de vakantie het schema weer te kunnen oppakken.

We houden alle trainingen bij op RunKeeper een fantastische community voor sportfanaten waar je naast rennen ook andere activiteiten zoals wandelen, fietsen en mountainbiken kunt bijhouden (dat doe ik dus ook allemaal). In eerste instantie gebruikte ik de RunKeeper App om onze renactiviteiten te registeren, maar ik ben overgeschakeld op iSmoothRun. Een handige, mooie en goed uitgevoerde app om activiteiten te registeren maar ook om je tijdens de activiteit met gesproken audiosignalen te begeleiden bij de training. Vooral handig voor een precieze timing van onze interval trainingen. Echt een aanrader voor iedereen die serieus wil gaan rennen.

Categorieën: Hardlopen