Vandaag mocht ik de hele dag met beide dames skiën. Joris kon niet mee omdat de kinderopvang vandaag nog niet begon. Wel was het Jurre’s eerste skilesdag.

Omdat de skibussen niet zo vaak komen zijn we met de auto naar Waidring gegaan om met de gondel omhoog te gaan naar het Steinplatte skigebied. Met bijna de hele dag een zonnetje was het ondanks de erg lage temperaturen (-20 soms) heerlijk skiën. Een overdaad aan sneeuw zorgt voor mooie beelden. En die sneeuw zorgt ook voor super omstandigheden. Heerlijke kraaksneeuw. Ik denk niet dat we ooit beter hebben gehad. Lekkere blauwe en rode pistes. Opvallend dat het totaal niet druk was en dat voor een zondag. Zal wel aan het relatief kleine gebied liggen. Helaas ook een prikpad genomen. Wel mooi, niet leuk, maar je kreeg het er wel warm van. Dat dan weer wel. Na een vroege lunch hebben we nog een paar hele mooie pistes gedaan. Al snel kregen Christel en met name Nicole het erg koud. Christel vooral erg koude tenen en vingers en Nicole algemeen koud. Dat laatste lag een beetje aan het feit dat ze niet alle ritsen van haar jas gesloten had. Terwijl Nicole nog aan het opwarmen was hebben wij nog twee mooie pistes gedaan voordat we de terugweg aanvingen.

In Kirchdorf ondertussen had Jurre plezier tijdens zijn eerste skiles, al was hij teleurgesteld dat hij niet naar de hogere piste kon. Hij had na afloop nog genoeg energie over om te gaan zwemmen met Emiel en ouders. Maar ’s avonds was het toch echt op. Emiel, tenslotte, vond het nog nodig om ons tijdens het avondeten te vertellen dat hij geen nest, geen eekhoorn en ook geen olifant is. Het is maar dat we het weten.

Dan nog wat foto’s en een linkje naar een filmpje op YouTube.


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: Vakantie

1 reactie

Liesbeth · 2012/02/05 op 23:39

Hallo skiërs,

Hier is gelukkig ook wat sneeuw!We hebben gisteren de nieuwe slee uitgeprobeerd in de bossen van Dorst en die is helemaal super. Anna en Lotte sleeden iedereen voorbij met hun tweepersoons superslee met rem én stuur, wat de dames ook aan iedereen vertelden die het maar wilde horen. Omdat de slee echt stuurt – en zelfs behoorlijk nauwkeurig – kunnen ook bochtige paadjes naar beneden ermee genomen worden, Anna en Lotte vonden het helemaal super. Dat de sneeuw op veel plaatsen meer bestond uit zand en bladeren mocht de pret niet drukken.
Vandaag eerst met Anna en daarna nog gaan schaatsen met zijn allen. Ook hier dus winterpret.
Tot gauw weer, Liesbeth

Gesloten voor reacties.