Tijd voor een ‘fit for fun’ tocht. Voor vandaag bleken de ‘heavy cycling’ en ‘fit for fun’ tochten elkaar nauwelijks te ontlopen voor wat betreft de zwaarte en moeilijkheidsgraad (op de trails na dan die nauwelijks in een ‘fit for fun’ tocht zitten). Dus kozen we een keer voor ‘fit for fun’. Peter en Bernd, een Nederlander en een Duitser waar we al de hele week mee opgetrokken zijn, kozen geheel toevallig ook voor deze variant. En het bleek een hele fraaie tocht. Eerst relaxed naar Altenmarkt en dan langs de Zauchenbach kilometers lang omhoog naar de Zauchensee. De klim verliep voor het grootste deel over goede grindwegen (schotter). Een paar stukken waren extreem steil en erg lastig vanwege de grotere en lossere stenen maar voor het grootste stuk was het een makkie. Maar wel heel erg mooi! En de Zauchensee bleek een plaatje, zoals op de foto’s te zien valt. Na even kort wat drinken op het terras zijn we razendsnel over de schotterweg weer afgedaald. Een super afdaling! Volgens mijn GPS haalde ik 55 km/h maar dat kan ik bijna niet geloven, zal eerder iets van 45 tot 50 km/h zijn geweest. Hoe dan ook tamelijk vlot.

Na een hele mooie en zonnige ochtend (onverwacht want slecht weer voorspeld) waren we net voor de regen weer terug bij het hotel en hebben we de rest van de middag lekker geluierd. Vreemd gevoel voor ons op vakantie maar we kunnen het wel als het moet. Vanavond wederom lekker in de bar zitten kletsen. Erg leuk zo’n hotel met allemaal mensen die dol zijn op dezelfde dingen als wij dol zijn. Zo leg je gemakkelijk contact. Eigenlijk hebben we hier ons eigen Apres Bike (Team).