Een echte ‘action packed’ dag was het vandaag. Het begon al met een ontbijt op de alm. Vanaf het hotel met een hele groep om half negen per fiets naar de alm vertrokken waar het ontbijt plaats zou vinden. Een andere, kleinere, groep ging wandelend. De almhut waar het ontbijt was is ook eigendom van dezelfde eigenaars als het hotel. Met het fantastische weer van vandaag was het een relaxte tocht heen (met toch weer aardig wat hoogtemeters) en een nog veel relaxter en heerlijk voedzaam ontbijt op een bijzondere plek. Overigens was mijn fiets vandaag een Ghost carbon tour fully. Een super bike!

Na het ontbijt konden de liefhebbers nog met gids een mtb tocht naar de Sattelberg maken. Het betrof een ‘heavy cycling’ tocht. Uiteraard hebben wij meegedaan. Een uitzonderlijke mooie tocht. Mooie wegen en paden leiden ons omhoog. Één stuk van de klim was wel heel erg steil, maar toch door iedereen fietsend te doen. De beloningen in de vorm van schitterende uitzichten waren talrijk. Na de klim volgde een bijzondere afdaling. In 4 etappes met trails naar beneden. Hele lastige en moeilijke trails maar wel weer erg leuk. Ik hoefde slechts op twee stukjes een paar meter te lopen. Ook Christel heeft de meeste van de trails vandaag gereden.

Na een gezellige lunch op het terras van het hotel is Christel naar de Hochseilgarten vertrokken en ik heb mijn eigen fiets weer opgehaald. Dan met de fiets vaan de Hochseilgarten om foto’s en filmpjes van Christel en andere mensen uit het hotel te schieten. Zo’n Hochseilgarten is een spectaculaire klimspeeltuin op hoogte en in dit geval ook nog eens boven het water. Helemaal niets voor mij maar een walhalla (na enige gewenning) voor Christel. Het klimmen werd afgesloten met een leuke abseil over het water.

Eigenlijk wilden we toen even lekker relaxen bij het hotel maar lieten ons nog verleiden om mee te doen aan een potje beachvolleybal. Leuk om een keer te doen al krijg je er vieze voeten van.

Morgen staat er een ruhetag op het programma vwb het mountainbiken maar staat er ook meer water op het programma in de vorm van een rafting tocht onder de veelzeggende naam ‘River Dance’.

 

 


1 reactie

Nicole · 2011/06/27 op 20:44

Wauw da’s echt gaaf, wil ik ook een keer doen.

Gesloten voor reacties.