Deze tweede dag in Flachau betekende weer een mountainbike tour in de ‘heavy cycling’ groep. De route die oorspronkelijk op de agenda stond kon niet gedaan worden vanwege een kleine landverschuiving dus nu maar deze route die ons na een lekkere klim tot het middenstation van de Königslehen baan bracht. Daarna een heerlijke afdaling naar beneden gevolgd door nog een leuk stukje single track. Tenslotte als toetje nog een keer dezelfde afsluitende klim van gisteren met dezelfde trail. Die trail ging vandaag (ondanks dat wij beiden een keer onderuit gingen; dat gebeurde overigens op de triviale stukken en niet op de lastige) veel beter. Kwam vast voor een deel doordat we de zadels lager gezet hadden zoals de gids ook geadviseerd had. Vandaag 28km met 700hm.

Voor de lunch heb ik mijn fiets nog even ingeleverd bij Toby, de activiteitenleider en techneut van het hotel. Mijn fiets vertoonde al enige dagen kuren. Problemen met de naaf was de diagnose. Helaas kon Toby het probleem wel duiden maar niet oplossen. Daar moet een echte fietsenmaker aan te pas komen. Maar eerst hebben we techniektraining gedaan. Erg lastige oefeningen en weer heel anders dan de andere keren. Kwam ook omdat de groep grotendeels gevorderde deelnemers kent.

Na deze techniektraining heeft Christel nog twee keer geklommen. Aan de zijkant van het hotel zit namelijk een leuke klimmuur. Het was druk dus vaker dan twee keer kon ze niet naar boven en ze was de enige die al echt klimervaring had. De rest had de oefening en het leren meer nodig. Maar dit krijgt min of meer een vervolg: morgen gaat Christel naar de Hochseilgarten. En ik ga daar natuurlijk foto’s maken. Maar eerst haal ik dan mijn fiets op die mag overnachten bij de fietsenmaker waar ik de fiets maar naartoe heb gebracht. De fiets krijgt of een nieuw onderdeel in de naaf (vraag met niet welk; iets van body) of een compleet nieuw achterwiel al naar gelang de beschikbaarheid van onderdelen. Niet fijn, maar daarna moet de fiets dan ook weer tip-top in orde zijn. Voor de toch van morgenvroeg kan ik een fiets van het hotel meekrijgen. Dat wordt met een beetje geluk een carbon tour fully van Focus.

De dag hebben we afgesloten met een gezellige bbq in het restaurant naast het hotel, dat van dezelfde eigenaars is. Leuk!


1 reactie

Wim · 2011/06/21 op 07:18

Hey Christel & Leon,

leuke vakantie joh! Mooi dat je dit soort mooie trips nu ook met zijn 2-en kan doen.

Geniet ervan,

Wim

Gesloten voor reacties.