Gisteren hebben we voor het eerst de vaste mountainbike-route in de Loonse en Drunense duinen gereden. De route is uitgezet en wordt onderhouden door de eigenaar van het gebied: Natuurmonumenten. Je hebt er wel een vergunning nodig die bij de horecagelegenheden, waar je kunt starten, aangeschaft kan worden. De vergunning is ook bruikbaar voor de Posbank route en de route bij Zeddam.

De route is fantastisch! Een route van 26km met bijna alleen maar (redelijk brede) singetrack en slechts een paar meter verhard. De route kent veel hoogteverschillen maar geen enkele klim is lang. Wel zijn bijna alle klimmetjes en afdalingen redelijk technisch. Veel wortels, smalle passages en kleine dropjes maken het allemaal spannend en leuk. Als het droog is, of een klein beetje droog, of niet zo heel erg nat, kent de route een aantal moeilijk begaanbare zandbakken. Een uitdaging om te kijken hoe ver je dan nog komt. Als het niet droog is kan de route op stukken wel erg modderig zijn terwijl die op andere stukken nog steeds heel droog en zanderig kan zijn. Dat maakt de route denk ik vaak erg zwaar.

Wij reden de route één keer helemaal vanaf De Drie Linden en vervolgens nog gedurende zo’n 10km. Daarna vanaf De Roestelberg over het fietspad terug naar De Drie Linden. Bijna 42km. Wel regelmatig gepauzeert. De fietsen waren erg smerig na afloop en hebben vandaag dan ook een grondige schoonmaakbeurt gekregen. Deze route gaan we vaker rijden!

Categorieën: Mountainbike