Gisteravond ben ik met Johan naar het concert van Turin Brakes in Doornroosje geweest. Ik kende Turin Brakes eigenlijk alleen van het album “Jack-In-A-Box”, maar dat album had me al meerdere keren doen uitroepen “die wil ik nog wel eens live zien”. Nu de mogelijkheid zich voordeed heb ik dus niet lang geaarzeld.

En ik had het concert echt niet willen missen. Op CD zijn ze al goed maar is het allemaal vrij rustig, maar live …. wow! Met veel bravoure en vakmanschap wordt de muziek gebracht. Soms heel rustig, twee nummers werden zelfs akoestisch gebracht, soms met veel power. Het optreden was een mix van nummers van diverse albums. Ik vermoed dat Jack-In-A-Box er nog het karigst vanaf kwam. Rede genoeg om vanavond via iTunes het album “The Optimist LP” uit 2001 en hun nieuwste vrucht “Outbursts” aan te schaffen. Mooi!

Meer informatie is hier te vinden. Via Music, MP3 Store kun je ook previews van een live album beluisteren. Vooral doen!

Turin Brakes in Doornroosje

Categorieën: Muziek