Afgelopen weekend zijn we met Frank en Rinette een weekendje naar Zuid Limburg geweest. Op zaterdag hebben we Gaia park bezocht. Een mooie moderne dierentuin waarbij je echt het idee hebt heel dicht bij de dieren te zijn. Helaas was het weer niet zo goed maar we hebben genoeg gezien om nog een keer terug te willen bij mooier weer.

Als overnachtingsadres hadden we Kasteel Doenrade gekozen. Een aardig en betaalbaar hotel met mooie kasteelkamers en een behoorlijk ontbijt. Ze hebben daar een nieuwe chefkok, de voormalige chefkok van Kasteel Wittem, maar het restaurant moet toch wachten. We hebben namelijk gereserveerd in restaurant Thull. Een bijzonder restaurant dat gerund wordt door Otmar. Otmar is de meest Limburgse Oostenrijker of meest Oostenrijkse Limburger die wij kennen. Hij exploiteert in Thull, dicht bij de brouwerij, een Oostenrijks wijnhuis en restaurant op geheel eigen wijze. Geen kaart, het is eten wat de pot schaft. Het wijn arrangement is copieus (je kan zo veel bijschenken als je maar wil) en bijzonder goed gekozen. Wij waren hier al twee keer eerder geweest en ook nu wat het erg goed. Dit restaurant is echt een beetje een geheim voor kenners.

Zondag was het weer bijzonder goed. We hebben dat aangegrepen om een mooie herfstwandeling van zo’n 12km vanuit Epen te maken. In het hart van het Limburgse heuvellandschap kan er, zoals bekend, mooi gewandeld worden. Op zo’n mooie herfstdag blijkt dat wederom. Mooie landschappen, bossen en fantastische kleuren.

Categorieën: CulinairWandelen