Vanochtend, lekker uitgeslapen, zitten we om 9:00 aan het ontbijt en horen we om 9:15 toevallig dat de boot naar Milazzo, die wij moeten hebben, meteen, na aankomst om 10:00 uur, zal vertrekken (ipv 11:50 waar we op gerekend hadden) en dat we om 9:30 vervoer naar de haven kunnen krijgen. Vanwege de onstuimige zee. Oeps!. Dat betekende dus heel snel spullen pakken. Gelukkig ging het allemaal goed en waren we op tijd in de haven. Uiteraard was de boot vervolgens wat te laat maar hij vertrok inderdaad meteen weer om vervolgens bij de eerste stop in Panarea dik een uur te blijven liggen om weer op schema te komen. Bood ons de gelegenheid even de benen te strekken en ietsiepietsie van Panarea te zien.

Aangekomen in Milazzo stond een chauffeur klaar om ons naar Rifugio Sapienza te brengen, op bijna 2000m op de flanken van de Etna. Tegen 16:00 kwamen we daar aan. Helaas was het vooral koud en mistig zodat we niet veel meer konden ondernemen dan nog even wat rondlopen en in een barretje een warme ciocolata (meer vloeibare chocolade dan chocolademelk) met Amaretto te drinken.

Hopelijk is het weer morgen goed genoeg om nog wat te zien van de Etna. Zo niet gaan we wat vroeger dan gepland naar Catania.

 

Categorieën: Onderweg

4 reacties

Ton · 2009/10/15 op 19:33

Leuke manier om een reisverslag te maken en te lezen! Wel wat onwennig (ben net gewend aan mail en sms-en en digitale schoolbord), maar interessant.
Nog een goede voortzetting van jullie vakantie en… kiep niet over de rand!

Ton

RiAnt · 2009/10/14 op 22:31

Hoi, Christel en Leon fijn jullie zo te kunnen volgen. Hopelijk morgen beter, nu je er eenmaal bent zou dat toch wel leuk zijn, we zien uit naar de foto,s succes morgen . vele groeten RiAnt

auke · 2009/10/14 op 22:04

Leuk! Houd met op de hoogte…geniet van jullie vakantie!
groet,
Auke

auke · 2009/10/14 op 22:03

Leuk! Houd me op de hoogte… geniet van jullie vakantie!
groet,
Auke

Gesloten voor reacties.