De Ourthe vanaf ons hotel

De Ourthe vanaf ons hotel

Afgelopen weekend hebben we ons naar de Ardennen begeven. De weersvoorspellingen waren prima, een lang weekend en het plan is snel gemaakt! Een paar dagen vantevoren op zoek naar een hotel. Dat bleek nog knap lastig omdat meer mensen vergelijkbare plannen hadden opgevat. Uiteindelijk een leuk hotelletje gevonden in La Roche-en-Ardenne: les Genêts. Vrijdag via Eindhoven en Hoensbroek naar de Ardennen gereden om zaterdag en zondag lekker te kunnen fietsen.

Overigens bleek het hotel een prima restaurant te hebben.

Onderweg

Onderweg

Op zaterdag hebben we een route gereden die we op internet vonden. Die heet daar “de mooiste 100km van de Ardennen“. Of dit helemaal waar is kunnen we niet bevestigen. Wel dat het een erg leuke, autoluwe en verschrikkelijk mooie tocht is. We verwachtten eigenlijk veel door het bos te moeten rijden, maar uiteindelijk vierl dat reuze mee. We hebben de toch niet helemaal gereden omdat we dan op wel erg veel kilometers zouden uitkomen. We kwamen nu toch al op ruim 90km. Het is wel een erg pittige route. Met als hoogste punt zo’n 633m. Totaal zo’n 1500m klimmen (gegevens GPS).

Christel

Christel

Leon

Leon

Voor de zondag hadden we een route gekozen rondom Houffalize uit een boekje met diverse fietsroutes. Vanuit het hotel zijn we naar het door ons gekozen begin van de tocht gereden aan de Ourthe. De bedoeling was om een kortere route te rijden dan zaterdag maar we kwamen uiteindelijk op 93km. Deels door het stuk vanuit het hotel naar het begin van de route en deels omdat we de route nog aangepast hebben om nog wat extra mooie stukje mee te pakken. De track laat overigens net niet de hele tocht zien omdat ik de tracklogging te laat heb ingeschakeld. Ook deze route was weer bijzonder mooi. Volgens de GPS hebben we ook vandaag weer flink geklommen: zo’n 1100m-1200m.

Het liep lekker. Zowel op zaterdag als op zondag. Een goede voorbereiding voor onze vakantie. We krijgen er steeds meer zin in!

Download file: 23-mei-2009_filtered.gpx
Download file: 24-mei-2009_filtered.gpx
Categorieën: Fietsen

1 reactie

RiAnt · 2009/06/07 op 22:22

Jammer van het nat worden, was dat hier maar gevallen wij hadden maar 3 mm. mischien vannacht nog meer hopelijk houden jullie het morgen droog, fijne dag en gr.

Gesloten voor reacties.