Paaszaterdag. Er dreigt fraai fietsweer! En laten we net dan afgesproken hebben om in Zuid Limburg lekker te gaan eten (waarover later meer). Dus een route uitgezocht en de fietsen achterop! De route die we uitgezocht hadden via gpstracks.nl was een verkorte variant van de Mergellandroute voor fietsers. De Mergellandroute is een reeds lang bestaande autoroute die ik nog ken vanuit mijn prille jeugd. Er bestaat sinds een tijd ook een fietsvariant van. De totale lengte is zo’n 110km. Wij kozen voor de ingekorte variant die zo’n 81km lang is.

Grappig detail: op diverse plekken stond de lengte 110km aangegeven daarbij de opmerking: “opgepast steile hellingen”. Tussen Sint Geertruid en Mheer hebben we nog even een klein stukje afwijkend gereden om wat grote weg te vermijden. Datzelfde hebben we ook bij Wittem gedaan waardoor we de Eyseren Bosweg meepikten. Prachtige helling. Helaas kreeg ik de ketting niet op het kleinste voorblad waardoor ik de beklimming op het middenblad moest doen. Gelukkig lukte dat wonderbaarlijk goed. Misschien begin ik voordeel te krijgen van het mountainbiken. Naast de Eyseren Bosweg zaten er nog heel wat meer klimmetjes in: de Bemelerberg, Loorberg, Walem en vele kleine anderen. Totaal (volgens de GPS) zo’n 875 hoogtemeters.

Download file: mergelland-route-verkort-variant-optimized.gpx

Na het fietsen zijn we naar Sittard gereden om ’s avonds met mijn zus en zwager te gaan eten. We hadden gereserveerd bij In Den Dillegaard in Nuth. Tussen de reservering en het etentje zelf in maakte In Den Dillegaard bekend hun Michelin ster in te leveren en terug te gaan naar de basis (whatever that may be). En passant werd het restaurant en de naam aangepast. Het heet nu Bij Michel. Nu hebben we nooit in In Den Dillegaard gegeten dus vergelijken kunnen we het niet, maar alle vier vermoeden wij dat het toen veel beter toeven was in het restaurant dan nu. Het eten op zich was erg lekker, de bediening matig. Timing was zeer beroerd. We moesten te lang wachten op de aperatieven en de eerste gang duurde een eeuwigheid. De andere gasten moeten zich gestoord hebben aan onze rammelende magen. Voor herhaling vatbaar: nou nee dus! Mensen: vermijd dit restaurant. In de omgeving is menig beter restaurant te vinden. Maar goed: misschien krijgen ze hun act nog een keer together.

Categorieën: Fietsen