Met het oog op regelmatig mtb-en en onze aanstaande fietsvakantie (van Malden naar de Bodensee waarover meer in een toekomstige post) hebben we dan toch een GPS aangeschaft. Na wat rondvragen, rondkijken op internet en advies van een ervaringsdeskundige (Hein gebruikt het toestel voor geocachen) ben ik uitgekomen op de Garmin GPSmap 60 CSx die ik bij Waypoint heb aangeschaft. Dit toestel biedt mogelijkheden voor tracks (zowel tracks narijden/lopen als opnemen), routes (inclusief routering mbv routerende kaarten), waypoints en alle overige standaardmogelijkheden. Daarnaast heeft het toestel een compas en barometrische hoogtemeter.

In eerste instantie heb ik er de OnRoute fietskaart van Nederland bij gekocht. De bedoeling om later nog de topografische kaart van Nederland aan te schaffen en, voor de vakantie, een routeerbare kaart van Duitsland. Ik heb bevestigingsmateriaal voor de mountainbike en de toerfiets. Softwarematig heb ik natuurlijk wel een kleine uitdaging doordat ik een Mac gebruik. De standaardsoftware is uiteraard Windoze. Er bestaat wel Garmin software voor de Mac maar mijn eerste indrukken zijn niet bijzonder positief. Voorlopig gebruik ik dus maar de Windows versies, gewoon in een VM. Mogelijk dat ik sowieso naar een ander pakket (Mac of Windows) uitwijk omdat ik niet echt enthousiast ben over de kwaliteit van de software.

En nu een keer proberen.

Categorieën: FietsenWandelen

1 reactie

Leon · 2009/03/23 op 22:34

Via een vraagje op het OneMoreThing.nl forum stuitte ik op het programma TrailRunnerX. Dit programma oogt goed, is opvallend veel sneller dan RoadTrip en het lijkt ook stabieler. Overigens is het nog geen definitieve versie. Ik ga deze applicatie een tijdje proberen.

Gesloten voor reacties.