Afgelopen zondag hebben Christel en ik de vaste route (33km) in Sint Oedenrode gereden. Dat is een verrassend leuke route. Gezien de hoge score op mtbroutes.nl verwachte ik dat eigenlijk ook al. Heel weinig asfalt en heel erg veel uitdagende en bochtige single track. Met kuipbochten, lastige bultjes en alles. En het mooiste: de route is zelfs in een natte(re) periode goed te doen. Zand- en bosgrond als ondergrond doen het goed. Ik denk overigens wel dat in droge perioden delen van de route misschien wel eens te lastig zouden kunnen zijn, vanwege rul zand.

Voor Christel was het de eerste keer met klikpedalen rijden. Dat is haar goed bevallen en ze is maar drie keer gevallen en alle keren met lage of geen snelheid en alle drie keren zacht. Geen probleem dus! Sterker nog: Christel was erg enthousiast over het vastzitten en dacht zelfs ook een keer niet gevallen te zijn vanwege de klikpedalen.

Hopelijk kunnen we de komende tijd nog wat meer leuke routes rijden. In ieder geval gaan de mtb’s mee op ons weekendje Schoorl. De route in de duinen aldaar schijnt toch één van de leukste in Nederland te zijn (buiten Limburg dan). Anderzijds moeten we ook weer flink op de weg gaan fietsen ter voorbereiding op onze fietsvakantie, waarover later meer.

Categorieën: Mountainbike